ATI Catalyst drivere på din bærbar

Hvis du har en bærbar PC med en Radeon/FireGL grafikkbrikke og er på jakt etter bedre ytelse og drivere? Da har du kommet til rett sted. I denne guiden skal vi forsøke å vise deg hvordan du kan legge inn de seneste grafikkdriverene fra ATI på din bærbar! Det er kanskje litt unødvendig å nevne, men vi nevner det igjen, for å kunne ha nytte av denne guiden må du ha en Radeon/FireGL grafikkbrikke fra ATI. Denne guiden er bort kastet tid dersom du forsøker å gjennomføre den på en maskin uten en Radeon grafikkbrikke fra ATI. Fortvil ikke, vi planlegger å komme med en liknende guide for grafikkbrikker fra NVIDIA i løpet av kort tid.

Hvorfor Catalyst drivere?

Oppdaterte grafikkdrivere er som du sikkert har lagt merke til sjelden kost for oss som elsker bærbare. De fleste produsenter er altfor slappe til å legge ut oppdaterte drivere på sine hjemmesider. Nå skal det sies at det er ikke alle som er like ille og vi er derfor forsiktig med å dra alle over en kam. De største produsentene som Dell, IBM etc., er ganske flinke til å komme med oppdaterte drivere. Mens de små produsentene kommer sjelden eller aldri med nye drivere. Vi vil ikke nevne noen navn her, men de vet nok hvem de er. De oppdaterte drivere som man finner hos de største produsentene bygger på ATIs referanse drivere som går under navnet Catalyst. Det disse selskapene gjør er å sile ut og modifisere noe på disse driverene for at det skal fungere på maskinen din. Hvis du har forsøkt å laste ned og legge inn Catalyst drivere som du finner på ati.com så har du fått beskjed om at en ikke støttet grafikkbrikke finnes på maskinen og at installasjonen ikke kan fortsette. Det er her vår lille guide kommer inn. Vi skal litt lenger ned vise hvordan du kan modifisere driverene dine selv. Men la oss først se hvilke fordeler man drar ved å legge inn Catalyst drivere fra ATI?

Fordeler ved bruk av Catalyst drivere

Den største fordelen ved å bruke ATIs egne Catalyst drivere er at de er alltid oppdatert, i praksis betyr dette at rusk og ustabilitet knyttet til enkelte spill og applikasjoner fjernes. Dessuten jobber ATI med å optimalisere driverene sine for at applikasjoner skal gå fortest mulig, hvilket betyr at man kan få presset flere bilder per skund ut av grafikkbrikken. Kjekt! Det er ikke bare ytelsen som øker ved å bruke Catalyst driverene fra ATI, også funksjonaliteten øker. Catalyst drivere tilbyr som regel et flott kontrollpanel for grafikkbrikken som er ofte langt mer avansert enn kontrollpanelet som fulgte med når du kjøpte maskinen. ATI forsøker å komme med oppdaterte drivere hver 14 dag. Du må ikke brukere Catalyst driverene fra ATI. Det finnes andre personer som modifiserer disse driverene fra ATI for å tilpasse dem under spesielle miljø. Vi kan blant annet nevne Omega og DNA. Du kan godt forsøke driverene fra disse nettstedene om du vil for å se om det er noen stor forskjell i ytelsen under f.eks. det spillet du spiller best. Vi har valgt å legge oss på referanse driverene fra ATI når vi skal måle ytelsen til bærbare her i Barbara.no. Dette av ulike årsaker, f.eks. ikke for å favorisere en grafikkbrikke i et bestemt applikasjon. Nå har du forhåpentligvis lært litt om ulike drivertilbud og fordeler ved å ha oppdaterte drivere, la oss se hvordan man legger inn de siste Catalyst driverene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen