ATI 9100IGP blir voksent

ATI Radeon 9100IGP Pro kan nesten ses på som den første fullverdige utgaven av ATIs Pentium-brikkesett, skal vi tro anmeldelsene på nettet. Den nye versjonen av 9100IGP-brikkesettet byr ikke på så mange nye egenskaper, men har i stedet gått igjennom en kraftig overhaling av de interne kretsene for å komme på nivå med konkurransen hva ytelse angår.

Brikkesettet støtter nå også sokkel "T", LGA775, og kan dermed fort dukke opp som hovedkort for Intels kommende "Prescott"-prosessorer på denne sokkelen.

Selve oppgraderingen av brikkesettet har fokusert på bedre effektivitet i minnekontrolleren, som fortsatt støtter 2-kanals minne, men med mer aggressive tilgangstider og bedre kompatibilitet enn tidligere. I tillegg skal AGP-bussen være oppgradert, og også sørsiden har blitt oppgradert med støtte for 2x S-ATA-kontakter med RAID og 8x USB 2.0-kontakter. Akkurat SATA- og RAID-støtten kan sies å være etterlengtet, ettersom mangelen på dette har holdt plattformen tilbake.

En litt mer subtil forbedring av brikkesettet ligger i prosessorstøtten, og at den interne grafikkbrikken har fåt DirectX 9.0-kompatible drivere. Det betyr ikke at den kan kjøre spill i DX9-modus, men at det nå går an å kjøre DirectX 9-baserte spill på IGP-en i det hele tatt - som visstnok var umulig tidligere.

ATI Radeon 9100IGP har også blitt kraftig optimalisert for "Prescott"-prosessorer, på både LGA775 og sokkel 478. Det vil si at brikkesettet nå blir ett av de få som faktisk kjører raskere med en "Prescott"-prosessor enn med "Northwood"-prosessorer på samme klokkehastighet, i motsetning til Intels eget 875P-brikkesett, som foretrekker "Northwood". Dette har blitt uahvengig bekreftet av en test utført av nettstedet Anandtech.

Les mer om ATI Radeon 9100IGP Pro på ATI sine hjemmesider.

Denne gangen har ATI også fått med seg en rekke av verdens største hovedkortprodusenter som "launch partners" under lanseringen av brikkesettet. Gigabyte, MSI, Sapphire, Shuttle PC, FIC, Jetway og Soyo vil alle antakeligvis komme med Radeon 9100IGP Pro-baserte hovedkort innen kort tid.

Brikkesettet vil også komme i en "budsjettversjon" med bare én minnekanal.

(Kilder: VR-Zone, X-Bit Labs, Anandtech, ATI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen