ATI-brikkesett for AMD64

Ifølge ATIs David Orton har man definitivt bundet seg til K8-plattformen, men kommer ikke til å lansere noe brikkesett for AMD64 de nærmeste seks månedene. Han kunne også bekrefte at selskapet kom til å annonsere brikkesett både for bærbare- og stasjonære PC-er.

Foreløpig har ikke ATI har spesielt stor suksess med desktop-brikkesett, men hadde faktisk 39 prosent markedsandel med tanke på mobile-integrerte brikkesett.

Trolig kommer ikke ATI til å lansere brikkesett for PCI Express har etablert seg som en markedsstandard. Dette forventes å skje i løpet av 2. eller 3. kvartal til neste år. Talsmenn for selskapet skal tidligere ha sagt at de har store forventninger til PCI Express - både med tanke på grafikkbrikker og brikkesett.

Dersom ATI ikke kommer med et produkt som skiller seg ut i mengden, kan det nok bli meget hardt for selskapet å bekjempe allerede etablerte AMD64-brikkesett fra VIA og NVIDIA. Kanskje ligger nøkkelen til suksess i å lansere et brikkesett med høytytende integrert grafikk? På den annen side, kjøper man nok uansett et ekstern grafikkort dersom man trenger god ytelse og andre momenter for suksess kan være å presse prisene ned, slik SiS normalt har gjort for Pentium 4-plattformen.

 

(Kilder: Firingsquad, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen