ATI-baserte TV-kort snart i salg


GeCube TV CINEMASTER 550PRO

TV-kortene som baserer seg på den nye brikken er relativt spartansk utstyrt. Foruten selve tunerdelen finner man naturlig nok prosessoren fra ATI og en minnebuffer. Med ATI THEATER 550 PRO har ATI bygget en rekke funksjoner som tidligere har vært på flere fysiske brikker inn i én brikke.

I skrivende stund finnes det kort fra GeCube og Sapphire. Gigabyte og MSI har på sin side kort på gang. Både GeCube og Sapphire benytter seg av referansedesignet, så eneste forskjellen ligger i merkingen.

Kortene vil leveres med en tradisjonell fjernkontroll. Mottaksenhenten kobles til datamaskinen via en ledig USB-port. Fjernkontrollen har fått det festlige navnet REMOTE WONDER PLUS.

PCIe- og PCI-grensesnitt
THEATER 550 PRO er designet både får PCIe- og PCI-grensesnitt. Blant annet har GeCube lanseret sin variant i både PCI- og PCIe-versjoner. PCIe-versjonen har fått navnet GeCube TV CINEMASTER 550PRO PCIe. Trolig vil det også kommen modell for bærebare.

Pris og tilgjengelighet
I forhold til erkerivalen NVIDIA har ATI sørget for litt lavere priser på sine TV-kort. Det blir spennende å se kampen mellom de to gigantene på enda et område.

Kortet fra Sapphire er lagt til i prislistene til enkelte nettbutikker allerede, men tilgjengeligheten er ikke kjent. Ryktene skal likevel gå på at man i japanske butikker allerede nå kan få kjøpt enkelte av disse kortene.

(Kilder: Digit Life , GeCube, Sapphire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen