Athlon 64 på 90 nm oppdaget


En vaskeekte Athlon 64 på 90 nm gjenkjennes av
BI-bokstavene på slutten av serienummeret
(Bilde: HKEPC)

Alt tyder dermed på at AMD endelig har meldt seg inn i 90-nanometersklubben for alvor også med desktop-prosessorene, ifølge informasjonen som har dukket opp på kinesiske HKEPC.

Vi skulle tro at AMD ville slå på stortrommen når selve prosessorene kom på markedet, ettersom de allerede har skrytt en del av de "mobile" prosessorene som de allerede lager på 90 nm. I dag foreligger det derimot ikke så mye som en pressemelding på AMDs hjemmesider, eller noe informasjon om de nye prosessorene.

De tre 90 nm-prosessorene som har kommet på markedet i Asia er sokkel 939-versjoner av Athlon 64 med doble minnekanaler og 512 kB L2-cache (128 kB L1). Modellnavnene rangerer fra Althon 64 3000+ (1,8 GHz), 3200+ (2,0 GHz) og 3500+ (2,2 GHz).

Prosessorene blir også betraktelig mindre fysisk, med en kjerne på knappe 84 mm2. De kan gjenkjennes, som på bildet over, gjennom at de har bokstavene "BI" på slutten av serienummeret på selve kjernen.

Selve prisen og tilgjengeligheten her til lands er ukjent, men vi antar at det er et spørsmål om kort tid før de dukker opp i norske nettbutikker.

Det foreligger foreløpig ingen informasjon om Opteron, eller Athlon 64 FX-modeller med 90 nanometers prosess. Ifølge AMD kommer i hvert fall Opteron på 90 nanometer innen årets utgang.

(Kilder: ACE's Hardware Forums, HKEPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen