Athlon 64 kommer neste uke

Man trodde først at Athlon 64 skulle bli introdusert i oktober 2002. Det viste seg imidlertid at ikke alt gikk etter planen eller AMD valgte ganske enkelt å følge behovet i markedet. Det er derfor enorme forventninger til Athlon 64, som vil bli lansert neste uke.

Denne gangen er det ikke snakk om en papirlansering med reell produkttilgjengelighet to måneder etter introduksjonen. Prosessoren vil øyeblikkelig være tilgjengelig i butikkhyller over store deler av verden, fra og med 23. september.

De første versjonene vil baseres på Socket 754 og enkel DDR400 minnegrensesnitt. Athlon 64 3200+ kommer til å ha reell klokkefrekvens på 2 GHz, men sies være raskere og billigere enn Intel Pentium 4 3,2 GHz. Veiledende pris vil ligge rundt $400. Til sammenlikning kan det nevnes at P4 3,2 GHz koster rundt $600.

Prisen vil selvsagt synke ettersom produksjonen øker. Det mest bekymringsverdige for mange er nok tilgjengeligheten med tanke på produksjonskapasitet. Det ryktes at enkelte hovedkortleverandører vil gå så langt som å "bundle" Athlon 64 direkte på kortet, for å gjøre kunden en tjeneste og ikke risikere mangel på prosessor til sitt eget produkt.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen