Athlon 64 klokker ned, men ikke opp

Dette melder ihvertfall nettstedet The Inquirer, som har lekt litt med den nye BIOS-en til det K8T800-baserte Epox-hovedkortet 8HDA+. BIOS-oppdateringen gjør dette hovedkortet til et av de første som "låser opp" Athlon 64-prosessorens busshastighet, minne- og AGP-frekvenser - og til og med multiplikatoren.

Athlon-prosessorene til AMD har lenge hatt en stor "fan-skare" blant ivrige overklokkere ettersom de ofte har kommet uten multiplikatorsperre. Overraskelsen var derfor til dels stor da det viste seg at Athlon 64-prosessoren ikke lot seg klokke med høyere multiplikator enn fabrikkinstillingen.

Derimot ser ikke prosessoren ut til å ha noen som helst problemer med å senke multiplikatoren - og "busse opp". Det nevnte Epox-hovedkortet gjør endog dette automatisk - og setter f.eks. bussfrekvensen opp til 215 MHz når multiplikatoren blir satt ned til 9 fra 10. Dermed skal det ikke være noe i veien for å bruke høyere FSB-innstillinger med lavere multiplikator, hvis man bare har raskt nok minne.

Athlon 64 ser også ut å være svært fleksibel hva angår busshastigheter. For bare noen dager siden uttalte AMD at den vil klare å kjøre på alle slags hovedkort med HyperTransport-støtte og at den automatisk velger den frekvensen som passer best.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen