Athlon 64 FX-53 i desember

Intel klarte å ødelegge mye av det store "ytelsessjokket" som AMD hadde planlagt å komme med da Athlon 64 FX-51 ble lansert. Pentium 4 "Extreme Edition" (P4EE) kom ut av det blå fra Intel og fjernet praktisk talt hele gapet som ellers ville ha eksistert mellom Intel og AMD sine toppmodeller. Selv om det fortsatt er liten tvil om at FX-prosessoren er den raskeste, fikk aldri AMD nyte å være virkelig overlegne på ytelsesfronten.

Athlon 64 FX-53 (2,4 GHz) ser ut til å være svaret på utfordringen fra Intel, og skal vi tro informasjonen som har dukket opp på nettet de siste dagene vil den bli lansert i desember. Dette er på omtrent samme tid som P4EE vil bli tilgjengelig på markedet. På den måten rekker prosessoren trolig både julesalget og ikke minst gir det AMD en bekreftelse på at de leverer de raskeste prosessorene på markedet.

Kjenner vi Intel rett, så skal man ikke se bort i fra at en P4EE 3,4 GHz-prosessor derfor ganske fort vil dukke opp. Vi har allerede sett i overklokkingstester av prosessoren at den fint er i stand til å kjøre på 3,6 GHz. Intel vil neppe holde igjen frekvensen på denne prosessoren og se på at AMD stikker fra ytelsesmessig, særlig med tanke på at neste generasjons Pentium-prosessor, "Prescott", snart dukker opp. Når Prescott ankommer markedet vil det være ideelt om de har presset maksimalt ut av dagens prosessorer.

Det eneste vi kan si med sikkerhet er at prosessorene kommer til å være dyre, uoverkommelig dyre for de aller fleste. P4EE 3,2 GHz er ventet å få en pris på godt over 9000 kroner, mens FX-51 for tiden koster i underkant av 8000 kroner og trenger dyrt DDR400 REG-minne. Det er ingenting som skulle tilsi at noen oppdaterte versjoner av disse skulle koste noe mindre.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen