Athlon 64 3400+ i romjulen?

Fem prosessorer av typen AMD Athlon 64 3400+ dukket i går plutselig opp på nettstedet Emicrox.com, og forsvant i løpet av kort tid. I følge flere forumposter på Ace's Hardware, og Hard[O]CP, skal uoffisielle AMD-kilder ha bekreftet at prosessoren er autentisk, men uten BIOS-støtte. Denne kommer i følge AMD sammen med den offisielle lanseringen den 26. desember.

Tidligere har ryktene pekt mot en lansering i desember, men ingen hadde vel regnet med ta den skulle komme såpass sent. En såpass sen lansering innebærer at AMD holder seg til planen om lansering i fjerde kvartal med et par dagers slingringsmonn, men betyr samtidig at prosessoren neppe blir å oppdrive her til lands før ut på nyåret.

Det spekuleres også i om AMD samtidig kommer til å oppdatere Athlon 64 FX-serien, ettersom Athlon 64 3400+ vil holde samme klokkefrekvens som Athlon 64 FX-51, men med bare én enkelt minnekanal. AMD Athlon 64 3400+ vil kjøre med en klokkefrekvens på 2,2 GHz og komme med 1 MB L2-cache og støtte for "standard" (dvs. uregistrert) DDR400-minne, i motsetning til FX og Opteron som krever noe dyrere registrert minne. Prosessorene på Emicrox.com gikk forøvrig unna for 499 dollar per stykk.

(Kilder: Emirox.com, Ace's Hardware, Hard[O]CP)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen