Athlon 64 3400+ i løpet av desember?

Med tanke på klokkefrekvens vil nok Athlon 64 3400+ ligge på høyde med dagens Athlon 64 FX-51, men det er fortsatt noen arkitekturmessige forskjeller som kan komme sistenenvte til gode når det gjelder ytelse. Med sin dual-kanals minnekontroller har Athlon 64 FX-51 mer tilgjengelig båndbredde enn sin kamerat. Begge de to prosessorene ser imidlertid ut til å få en reell klokkefrekvens på 2,2 GHz.

Athlon 64 3200+ har enkel-kanals minnekontroller for DDR400-minne samt 1 MB L2 cache. Sokkelen er basert på 754 standarden.

Ryktene om prosessorens lansering i desember har sitt grunnlag i kilder hos Xbit Labs. Dette er selvsagt høyst uoffisielt og AMD har ikke bekreftet dette direkte.

Dersom vi tar en kikk på selskapets "roadmap", ser vi et meget spennende moment, som vil ramme alle selskapets prosessorer, nemlig overgangen til 0,09-mikrons produksjonsteknologi. Dette vil skje før sommeren 2004. Foreløpig er ikke Athlon XP tatt med på denne oversikten og videre utvikling i denne serien står merket som "as market requires".

Athlon 64 3400+ skal konkurrere både mot Intel Pentium 4 og Xeon. En artikkel skrevet av Cadalyst Magazine og kommentert av The Inquirer, setter imidlertid et meget interessant søkelys på ytelsesforholdet mellom Xeon og AMD64-plattformen. Tittelen på sammendraget forteller det meste: Opteron delivers workstation performance leadership.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen