Atheros med dynamisk SuperG

Flere produsenter av trådløst utstyr har vært meget kritiske til Atheros sin metode for å øke ytelsen. Å koble sammen flere kanaler i et allerede meget trangt frekvensbånd har fått mange til å rynke på nesen. Undertegnede bor i et leilighetkompleks hvor man enkelte steder i leiligheten har tilgang til hele 5 forskjellige trådløse nett i 2,4 GHz frekvensbåndet, dette gjør at hastigheten på de forskjellige nettene kan bli dårligere om det overføres data samtidig. I teorien kan det være 3 (til nøds 4) kanaler som kan benyttes samtidig uten tap i hastighet, og da er det ikke vanskelig å skjønne at det blir problemer i fremtiden.

Atheros har nå gjort et par knep for å unngå disse problemene. Brikkesettet vil nå automatisk søke i hele frekvensbåndet som det er lov å bruke for å se hva som er ledig. Om det er trafikk i flere kanaler vil den automatisk benytte seg av en kanal som er ledig for trafikk. Ytelsen vil da naturligvis holde seg på normal 802.11G hastighet.

En annen interresant ting i pressemeldingen er at de nevner en reell ytelse på hele 60 Mbps, noe som er mellom 10 og 20 Mbps over det som man klarer med SuperG i dag.

Vi har et par produkter som baserer seg på SuperG teknologien til test, og vil legge ut test av en av disse iløpet av uken. Foreløpig har ikke disse produktene den nye dynamiske kanalvelgeren. D-Link, Netgear, Signamax og Trust har alle produkter som baserer seg på SuperG i salg i Norge.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen