Atheros fokuserer på Linux

Hvis du har et Atheros-basert trådløst nettverkskort, har du nok benyttet deg av Madwifi-driveren for å få kortet til å fungere under Linux.

Problemet med Madwifi er at det er basert på en proprietær løsning, og derfor ikke inkludert i Linux-kjernen slik at nettverkskortet fungerer "ut-av-esken" med de fleste Linux-distribusjoner.

For å løse dette, startet Madwifi-utviklerne for en liten stund siden arbeidet på ath5k, en fri og åpen driver portet fra OpenBSD. Ath5k skal støtte de samme nettverkskortene som Madwifi, men er fortsatt tidlig i utviklingen. Likevel er driveren nå inkludert i Linux-kjerne 2.6.25, som ble gitt ut i dag.

Ansetter utvikler

Nå ser det imidlertidig ut som at Atheros selv vil forbedre Linux-støtten for sine produkter, og har ansatt en av utviklerne fra ath5k for å jobbe med problemet. Vi regner med at denne utvikleren får full tilgang til Atheros' egen dokumentasjonen for å forbedre støtten.

Foreløpig er ath5k basert på såkalt reverse engineering, noe som øker utviklingstiden og kan resultere i dårligere drivere enn om du har tilgang til dokumentasjonen for komponentene du skriver drivere for.

Fortgang grunnet Eee?

Hvorfor Atheros først nå begynner sin satsing på Linux er ikke offentlig kjent. Men det kan godt ha noe å gjøre med suksessen til Linux-baserte Asus Eee.

(Kilde lwn)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen