Asus viser frem P67

P8P67 Pro
P8P67 Pro

Selv om Sandy Bridge ikke kommer ut på markedet før til neste år, lanseres trolig under CES, så har Asus vist frem sine kommende hovedkort med P67-brikkesettet og LGA1155-brikkesettet. Men bilder eller spesifikasjoner av brikkesett og sokkel er enn så lenge sauset ned i så mange NDA-er (Non-disclosure agreement) at det der ikke blir snakk om noen fremvisning.

Med P67 beveger Asus seg også over på EFI BIOS, EFI står for Extensible Firmware Interface og gjør om hele BIOS-en. Nå kan man bruke musen til ymse justeringer, samtidig som det hele ser svært mye mer brukervennlig ut.

Videre skal Asus ha kastet bort de siste analoge komponentene fra hovedkortet, nå her det heldigitalt som gjelder. Kortene byr også på to ekstra mikroprosessorer for styring av strømsparing og overklokking. USB 3.0 har også kommet på plass, og Asus byr der på en egen boks som settes i en ledig brønn for dem som sitter på eldre kabinetter uten USB 3.0 på frontpanelet.

ROG-serien er vel kjent for de fleste, dette er Asus' alternativ for entusiastene, overklokkerne og spillfantastene. Maximus IV Extreme er alternativet om man vil ha et ROG-kort med P67-brikkesett.

TUF-serien får også sitt bidrag. Dette skal ifølge Asus være serien for dem som trenger stabilitet fremfor alt, og nevner små bedrifter, grafiske designere, arkitekter, fotografer, andre kraftbrukere og hjemmeservere. TUF står for The Ultimate Force, selv om det er lett å se at man spiller på "Though" også. Komponentene skal følge militær standard og være utsatt for tester tilsvarende serverutstyr, hva nå som legges i det. Uansett, Sabertooth P67 er det du skal se etter.

P8P67 Deluxe
P8P67 Deluxe

I tillegg kommer de mer vanlige kortene til Asus, som er ment på systembyggere og selvbyggere. Her finner vi P8P67 Deluxe og P8P67 Pro.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen