Asus vil levere Linux likevel

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Få saker publisert på hardware.no har skapt så mange tilbakemeldinger på så kort tid, som saken vi skrev i går om at Asus hadde planlagt å kutte ut produksjonen av Linux-baserte bærbare PC-er. (Les denne her).

Vel, slapp av kjære lesere, for nå har Asus sluppet en pressemelding som sier det strake motsatte. De vil fortsette å levere PC-er med Linux. De vil ikke stoppe leveransen av Asus Eee PC 701 og 901 med Linux, og de vil også lansere nye modeller med dette operativsystemet.

Eee PC 701, 901 og S101 vil leveres med Linux
Eee PC 701, 901 og S101 vil leveres med Linux

I pressemeldingen sier de at den mye omtalte S101-modellen kommer i en egen utgave til våren 2009, S101-LX, med Linux forhåndsinstallert, og 901 vil da også få sin egen utgave, 901-LX. Spesifikasjonene er enda ikke kjent, men vil nok ikke være så veldig forskjellige fra Windows-utgaven.

Eee PC 1000H ser det derimot ikke ut til at Asus har planer om å levere med Linux.

Hvordan denne misforståelsen oppstod, står det ingenting om i pressemeldingen, men det viktigste, som Asus sier, er at vi alle kan være trygge på at de vil fortsette leveransen av Linux-baserte nett-PC-er.

Vi vil med andre ord fremdeles ha muligheten til å velge en billigere versjon av flere av nett-PC-ene til Asus, med Linux installert i stedet for Windows XP. Hurra for valgfrihet!

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen