Test

Asus UX30

Vi har sett det hele før, duppedingsene vi omgir oss med skal være mindre, tynnere, lettere og renere i overflaten. Mens vi på den ene siden har datamaskiner som prioriterer funksjon og ytelse over utseende, har vi i den andre ytterligheten maskiner som er så stilrene at de simpelthen blir upraktiske.

Det hele handler om balanse, en hårfin balanse. Asus hevder med sin UX30 at dette er den perfekte kombinasjon av design, ytelse og mobilitet. Vi har hørt dette før, og tar det derfor løftene med en spiseskje salt.

Produktbildene er i alle fall lovende, og spesifikasjonene ser ikke så dumme ut de heller. Her er det lagt vekt på lavt strømforbruk og lite plasskrevende komponenter. Med under 2 cm på strømpelesten og kun 1,45 kg på fjærvekta er det virkelig en ultraportabel 13-tommer vi har på testbenken i dag.

Maskinen leveres i ulike konfigurasjoner, og det er følgende man finner under panseret; Intel Core 2 Duo eller Solo prosessor (én eller to kjerner) på 1,4 GHz, 4 GB DDR2 RAM (kan ikke oppgraderes), 500 GB, 320 GB eller 250 GB roterende harddisk, Intel GMA 4500MHD integrert skjermkort, Intel GS45 brikkesett og en 13,3 tommer glare-skjerm med 1366x768 piksler.

Batteriet til Asus UX30 er på 35 Wh (3 celler), noe vi vanligvis ikke ville hoppet i været for, men med tanke på de relativt strømgjerrige komponentene, bør det allikevel holde en stund. Vår testversjon har en Core 2 Solo prosessor, og det blir spennende å se hvordan den yter i forhold til sine raskere dobbeltkjernede brødre.

Asus UX30 Core 2 Duo   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen