Test Asus U46SV

Mobil og spillsterk mellomvekter

Asus kombinerer muskler og portabilitet på sin nye 14-tommer.

Noen vil mene at en 14-tommers bærbar datamaskin gir deg det beste fra to verdener. Maskinen blir stor nok til å kunne jobbes mye med, og får fysisk plass til både grafikk- og prosessorkrefter. Samtidig holdes gjerne vekten på et anstendig nivå, slik at du slipper å grue deg for å ta den med på tur.

God på mye

Med U46SV har Asus snekret sammen en bærbar som er god på mye. Godt tastatur og pekeplate kombinert med en relativt bra skjerm gjør den god å jobbe med, og utholdenheten på batteridrift er imponerende. Hvis du ikke er arbeidsnarkoman slipper du kanskje å dra med deg laderen på jobb.

Av kontakter har den det meste du trenger, inkludert USB 3.0 og HDMI. Ytelsen er det heller ikke så mye å si på. Intels nye Core i5-prosessor vil gjøre jobben for de aller fleste, og med en grafikkløsning i øvre middelklasse duger denne laptopen like godt på fritiden som til mer seriøse sysler. Det er ikke den ultimate gamingmaskinen, men er et godt kompromiss for deg som vil ha en relativt portabel PC til "alt".

Dårlige høyttalere

Men for alle sine fine egenskaper har vi også noe å plukke på ved Asus U46SV. De innebygde høyttalerene er ikke bare direkte dårlige, de er også plassert på samme side av maskinen. For noe som helst annet enn systemlyder er altså et hodesett eller eksterne høyttalere påkrevd.

Videre kunne vi ønsket oss et mindre og lettere batteri som ga maskinen en smalere profil når den lå på pulten. Samtidig innser vi at dette ikke bare ville ført til dårligere batteritid – den nokså varme undersiden ville også fått mindre bakkeklaring og lufting. Det beste er nok derfor å la batteriet være som det er, selv om det får U46SV opp til en matchvekt på 2,36 kilogram – ikke akkurat den letteste gutten i klassen.

Men ingenting av det vi har påpekt hindrer normal bruk av maskinen, og alt i alt føler vi at U46SV er et godt kompromiss mellom anvendelighet, mobilitet og spillstyrke. Vi anbefaler den derfor for deg som er ute etter en 14-tommer som også skal duge til tyngre spill.


Nok ytelse for både arbeid og spill
Lite støy ved lav belastning
Lang batteritid
Godt tastatur og pekeplate


Svak og dårlig høyttalerlyd
Småtung

Alternativer

Vi kommer til å teste flere bærbare i denne størrelsesklassen i ukene som kommer. Men er du ikke spesielt opptatt av spillytelse kan vi allerede nå si at HP Pavilion dm4-2000 er et hakket rimeligere alternativ med en kanskje litt lekrere stil og naturligvis bedre lyd. Den veier også nesten fire hekto mindre. Men på den annen side har den mindre grafikkmuskler, dårligere skjerm og holder ikke like lenge på batteridrift.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus U46SV på Hardware.no.

Asus U46SV i5-2410M   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen