Asus solgte piratkopi

Noe av det siste du forventer på en gjenopprettings-CD fra en dataprodusent, er å få levert med ulovlige versjoner av programvare. Det er likevel hva noen kunder opplevde da de brukte gjenopprettings-CD-en som kom med deres Asus-PC.

CD-en inneholdt blant annet en cracket versjon av programvaren Winrar, som er et komprimeringsprogram produsert av Rarsoft. I tillegg inneholdt CD-en seriekoder, en CV, en intern Powerpoint-presentasjon som beskrev et kjent kompatibilitetsproblem, kildekode som tilhører Asus og et dokument fra Microsoft som ba dem om å ikke distribuere DR-DOS.

Etter at Asus har etterforsket noe, har grunnen til fadesen vist seg å være ganske enkel. Når man lager en såkalt tilsynsløs installasjon av Windows, benytter man seg av en XML-fil som kan leveres på en minnepinne under installasjonen. Denne XML-filen inneholder svar på alle spørsmålene som spørres under installasjonen, slik at det blir mye lettere å installere Windows på mange maskiner etter hverandre. En av innstillingene i XML-filen fører også til at alle andre filer på minnepinnen kopieres inn i C:\Windows\ConfigSetRoot. Det var også her alle disse filene ble funnet.

Foreløpig har ingen i Asus mistet jobben, men selskapet har ikke utelukket at dette kommer til å skje.

(Kilde: The Coffee Desk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen