Asus snart klar med eget HD 7970

Asus snart klar med eget HD 7970

Solid kjøleløsning og pris.

Asus melder at de snart er klare med et egetdesignet Radeon HD 7970-kort. 9. januar åpnet AMD for at partnerne kunne lansere kort basert på Radeon HD 7970, men de første kortene som kom var alle produsert av AMD selv, og hadde bare klistremerker med navnene på de ulike produsentene.

Frekvensmessig jekker Asus opp kjernefrekvensen med 75 MHz over referansen, til 1000 MHz. Minnet kjører på 5600 MHz effektivt. I tillegg byr kortet på fire DisplayPort og dobbel DVI for seksveis Eyefinity.

Hvis du liker å være litt vill og gal har Asus videre gjort klar for at du kan lodde på kabler for å kunne lese av og justere Vcore, Vmem og PLL direkte.

Kortet fra Asus vil få DirectCU II-kjøleren, hvilket innebærer at varmerørene er i direkte kontakt med selve grafikkprosessoren. I tillegg betyr det at kortet med kjøler opptar hele tre spor internt, grunnet kjølerens størrelse. Fordelene ligger naturlig nok i en ganske grom kjøling, 20 prosent lavere temperatur og 14 dB lavere støynivå ifølge Asus.

Fra Asus får vi høre at kortet vil koste det samme som referansemodellen, men siden den allerede er ganske dyr så blir ikke dette noen billig fornøyelse. Kortet skal være tilgjengelig på markedet i februar.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen