ASUS slipper NVIDIA PCX-kort

Selskapet blir dermed et av de få som satser på det foreløpig kraftigste PCIe-kortet på markedet, mens vi venter på PCIe-utgavene av GeForce 6800- og Radeon X800-seriene. Tidligere har også Gigabyte lansert kort basert på denne GPU-en til NVIDIA.

NVIDIAs GeForce PCX 5900 kom i stedet for det planlagte PCX 5950-kortet som skulle være basert på GeForce 5950, men av en eller annen grunn har all informasjon om dette forsvunnet fra NVIDIA sine sider til fordel for PCX 5900 - som etter all sansynlighet er basert på GeForce FX 5900.

ASUS sitt kort får kjerne/minnefrekvenser på henholdsvis 375 MHz og 700 MHz DDR, og er det eneste PCX-kortet med 256-bit minnebuss, selv om det nøyer seg med 128 MB minne. NVIDIA benytter for øvrig en AGP-til-PCIe-bro i PCX-kortene sine, som vil si at de i teorien ikke vil oppnå høyere båndbredde enn AGP-bussens 2,1 GB/s. I praksis er derimot ingen kort i nærheten av å fylle denne båndbredden.

ASUS Extreme N5900 kommer for øvrig med DVI, AGP og VIVO (Video Inn/Video Ut), og med masser av ASUS' programvare; SmartDoctor, SmartCoolin, GameFace Live, og Video Security Online, i tillegg til en del spill: Deus Ex Invisible War, Battle Engine Auquile, Gun Metal og mye mer.

Det ser ikke ut til at selskapet har oppdatert de globale nettsidene sine enda, men når de gjør det kan du lese mer om kortene deres her.

(Kilde: ASUS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen