Asus satser med større minimaskin

Asus ligger ikke på latsiden for å kapre det internasjonale markedet for minimaskiner. De merker utvilsomt konkurrentenes interesse på dette feltet og lanserer nå ny maskin i Norge.

To versjoner
Asus sin nye modell, 901, kommer i to versjoner. En svart og en hvit. Den hvite modellen kommer med Linux som operativsystem og har flashminne på 20GB. Den svarte versjonen kommer med Windows XP og har 12GB lagringskapasitet. Begge modellene vil ha en veiledende pris på 3295 kroner når de kommer på markedet i Norge neste uke.


Asus Eee 901 kommer til Norge neste uke.

Foruten lagringskapasitet og operativsystem har de to maskinene samme innhold og utseende. Begge kommer med 8,9 tommer stor skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler. Ellers har de nye modellene en Intel Atom prosessor som skal være kraftigere enn forgjengerens og en lengre batterilevetid enn tidligere.

Satser på nettlagring
Asus forsøker samtidig å møte kravet om større rom for lagring. Men i stede for å legge mer inn i maskinen har de startet en egen nettjeneste, Eee Storage. Via denne tjenesten får brukere tilgang til 20GB lagringsplass via nett. På denne måten håper Asus de små maskinene skal bli mer anvendelige enn tidligere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen