Test Asus ROG Matrix GTX 580 Platinum

Meget høy gadget-faktor

Asus frister med et spesiallaget GTX 580-skjermkort.

Fra rundt mai måned og frem til høsten er det normalt med total mangel på lanseringer av helt nye skjermkort. AMD lansere deres modeller på høsten og utover nyåret, mens Nvidia typisk starter i årets første måneder og lanserer modell etter modell frem til sommeren.

I denne «døtiden» leker produsentene, slik som Asus, Zotac, EVGA og MSI, så mye de bare orker med de lanserte produktene. Resultatet er en rekke skjermkort som er langt mer spennende en et rent referanseprodukt med et semiunikt klistremerke på seg.

Ett av disse skjermkortene er Asus ROG Matrix GTX 580 Platinum, som vi i dag skal teste.

Dette er et skjermkort som er basert på GeForce GTX 580. Det er imidlertid langt mer spenstig enn sin far. Dette er et skjermkort som er tilrettelagt for entusiastene på de fleste måter det lar seg gjøre.

For det første har Asus satt på plass en enorm kjøleløsning. Deres Direct CU II-monster kommer med lovnader om at kortet skal være 35°C kaldere enn referanseproduktet, som forøvrig holdt bare 72°C ved våre målinger.

Kjøleren er faktisk så stor at skjermkortet spiser opp hele tre ekspansjonsspor. I tillegg er det langt nok til å stikke ut fra de fleste ATX-hovedkort.

Solid strømforsyning er også på plass. Asus har klemt inn et 19-fase-system, bygget opp av solide komponenter. Konstruksjonen skal i følge produsenten selv gi en takhøyde på 15 % når det kommer til ytelsen.

Skjermkortet har en veiledende pris på 4100 kroner, men vi ser at det for tiden er noen hundrelapper billigere. Et tradisjonelt GeForce GTX 580-kort koster for tiden rundt 3500 kroner.

Bli med over til neste side, så tar vi en nærmere kikk på Asus sitt beist av et skjermkort!

Takk til Asus som sendte skjermkortet til test.

Asus ROG Matrix GTX 580 Platinum   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen