TEST: Asus Radeon HD 6870 DirectCU
Test

Asus Radeon HD 6870 DirectCU

I ny og ne liker vi å se på enkelte spesialversjoner av de mange skjermkortene på markedet. Som mange sikkert vet er mange av kortene på markedet mer eller mindre dønn like, foruten et klistremerke som skiller produsentene fra hverandre. AMD eller Nvidia lager referanseproduktet, så får produsenter slik som Asus, Gigabyte eller MSI sette sitt lille personlige preg på kortet.

Det er heldigvis ikke alle skjermkort som er helt like. Med jevne utfører hver produsent et par endringer på kortet, av positiv karakter. Her er det i all hovedsak snakk om en ny kjøler og gjerne litt øking av klokkefrekvensene, og kanskje det endres litt på bildetilkoblingene. MSI bytter gjerne også ut enkelte komponenter med andre av høyere kvalitet. Dette forbedrer levetiden, spesielt under overklokking, men har så godt som ingen innvirkning på ytelsen ut av esken. I sjeldne tilfeller ser vi også et par mutanter, slik som det Radeon HD 5970-baserte Asus Ares.

Ikke alle "spesialversjoner" er så unike, heldigvis. I dag skal vi se nærmere på et kort fra Asus, nærmere bestemt ARadeon HD 6870 DirectCU. Her har produsenten tatt referanseproduktet HD 6870, satt på en ny kjøler og økt kjernefrekvensen. Prisen har også økt, opp fra 1900 kroner til 1950 kroner. Det er med andre ord snakk om en minimal økning, og vips så har du en ny kjøler og trolig marginalt høyere ytelse.

I dag skal vi ikke bare se nærmere på om disse små endringene gjør kortet verd den ekstra femtilappen. Vi vil også se mer på dette DirectCU-kortet er et totalt sett bedre produkt enn referanseversjonen til AMD.

Det morsomme her er at referanseproduktet ikke hadde noen spesielle ulemper. Det var et fint priset kort med god ytelse, streite temperaturer og et helt fint støynivå. Det er ikke snakk om mer enn femti kroner i mellom de to kortene. Er dagens testkandidat et "unødvendig" produkt, eller virkelig det du bør satse på om du er ute etter et kort i 2000-kroners-klassen?

Bli med over på neste side, så tar vi en nærmere kikk på Radeon HD 6870 DirectCU!

Takk til Asus som sendte kortet til test.

Asus Radeon HD 6870 DirectCU

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen