TEST: Asus Radeon HD 6870
Test

Asus Radeon HD 6870

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Kort og greit kan vi med en gang si at Radeon HD 6870 er et meget godt tilskudd i markedet. Skjermkortet leverer så absolutt god ytelse, det er effektgjerrig, det byr på lave temperaturer og det er stillegående. Best av alt er det kanskje at et skjermkort i toppklassen, slik som dette, rett og slett ble grisebillig over natta.

Først som sist må vi trekke frem et litt mer generelt moment. Har du allerede et DirectX 11-basert skjermkort, slik som AMDs 5000-serie eller et kort i 400-serien til Nvidia, er det null grunn til å oppgradere med det første. Unntaket er riktignok om du ønsker mer ytelse, men det er liten grunn til å bytte ut ditt HD 5850-kort med et nytt HD 6870-kort. Du har allerede et godt produkt. Forskjellene for de som allerede har lagt tusenlappene ned i 5000-serien, opp til tilsvarende kort i 6-serien, er liten.

Uansett, i dag har vi tatt en nærmere kikk på Asus' versjon av Radeon HD 6870. Med et par unntak, starter prisen for disse skjermkortene på rundt 1850 kroner, men ligger gjerne på litt over 1900 kroner. Uansett, dette er absolutt alt annet enn dyrt, det er rett og slett et røverkjøp.

Grunnen er ganske enkelt ytelsen du får for pengene. Den lave temperaturen og det lave effektforbruket vi måler er bare ytterligere fordeler. Ytelsesmessig er dette en skikkelig gullnøtt. Totalt sett er dette et raskere kort enn GTX 470, samtidig som det presterer bare hakket dårligere enn 3000-kroners kortet Radeon HD 5870. For bare et par FPS lavere ytelse, sparer du inn over 1000 kroner. Det kan ingen klage på!

Det skal også trekkes frem at Nvidia nå har dumpet prisene på GTX 470, noe AMD mener bare er en midlertidig, men HD 6870 er fortsatt et betydelig bedre kjøp. Vi vil igjen også trekke frem at både HD 5870 og HD 5850 forsvinner fra butikkhyllene innen nyttår, og skal erstattes av en rekke 6000-serie kort.

Kort fortalt leverer HD 6870 mye ytelse for lite penger. Temperaturene er lave, støynivået er enda lavere og effektforbruket er til ingen form for bekymring. AMD har uten tvil gjort en god jobb, dette liker vi!


+ Mye ytelse for pengene!
+ Lave temperaturer
+ Lavt effektforbruk
+ Lavt støynivå
+ Individuelt sett god ytelse og lav pris


- Ingen spesielle

Asus Radeon HD 6870 1 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen