TEST: Asus Radeon HD 6870
Test

Asus Radeon HD 6870

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Colin McRae Dirt 2
D X 1 1 , 4 x M S A A , M a k s / U l t r a

Man skulle nesten tro at pokalen for det første DirectX 11-baserte spillet skulle kuppes av ett eller annet effektpakket skytespill, men slik ble det ikke. Sammen med lanseringen av AMDs 5-serie med DX11-støtte ble Dirt 2 endelig tilgjengelig for PC, en lansering som trolig ble strategisk utsatt av begge parter.

Dirt 2 byr ikke på de seigeste oppgavene for skjermkortet, men det er nok av effekter som skal behandles. Fyskken må være riktig, og massive folkemengder skal tesseleres.

Vi kjører igjennom en rekke runder, og ender til slutt opp med denne grafen. Ytelsen faller jevnt og trutt akkurat slik man ønsker, og vi ser ingen krappe fall i ytelsen ved maksimal belastning, selv om skjermkortet her for første gang må tesselere.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at kortet faller litt i rekkene i forhold til både GTX 470 og HD 5870. At ytelsesforskjellen er så stor overrasker oss litt, spesielt i forhold til hva vi har sett hittil. Vi kjører noen flere DirectX 11-tester, og se hva som skjer!

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med instillingene, 4xMSAA og High/Ultra på alle andre instillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Dette er uten tvil hele artikkelens tøffeste test, og ikke overraskende ser vi en solid knekk mot maksimal belastning. Det overrasker oss ikke, for dette skjer med selv de kvasseste skjermkortene på markedet. På en annen side ser vi at de to linjene i grafen står tett sammen under de to siste oppløsningene, så bildeflyten er ganske stabil.

Sammenlignet med andre kort ser vi noe virkelig moro. I denne testen testes det meste av funksjoner skjermkortet kan by på, slik som tesselering og skyggelegging, og det er ikke tvil om at HD 6870 gjør det godt. Kortet hever seg faktisk en god gang over HD 5870, og videre langt over GTX 470.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 2 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Bad Company 2 er som alltid den siste testen vi velger å kjøre, også her får kortet kjørt seg ganske så godt. Som vi ser er den første grafen jevn og pen, og vi opplever ingen fall i hastigheten bildene farer over skjermen med.

I denne testen gjorde HD 5870 det ganske godt, AMD-baserte skjermkort har generelt sett hatt et overtak på alle Nvidia-baserte produkter. Som vi ser er ikke dagens testkandidat et unntak, HD 6870 leverer mye god DX11-ytelse.

Asus Radeon HD 6870 1 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen