TEST: Asus Radeon HD 6870
Test

Asus Radeon HD 6870

Crysis Warhead
@ E n t h u s i a s t , D X 1 0 , 0 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, en spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersons-spillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som ikke bare byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesner.

Det er mer ved det hele. Mystikken og måten man kan jobbe med miljøet bygget videre på Far Cry-arven, selv om man ikke har den samme muligheten til utforskning. Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Som første spilltest var det naturlig nok litt mer spennende enn normalt å vente på at en ganske så langtekkelig test skulle bli ferdig. Men, resultatene kom, og ved første øyekast ser ting aldeles pent ut. Ingen unormale dropp i ytelsen er å se.

Det virkelig spennende var naturlig nok å slenge resultatene inn i sammenligningsgrafene. Vi har valgt 1920 x 1200 piksler for dette kortet, en aktuell oppløsning for et skjermkort i den øvre delen av markedet. Vi ser at HD 6870 plasserer seg et markant hakk over GTX 470, rundt 2 FPS, samtidig som veien opp til HD 5870 er noe lengre.

Anno 1404 - Dawn of Discovery
D X 1 0 , 8 x A F , 4 x A A , H i g h

Personlig hadde jeg selv aldri møtt Anno-serien, ikke engang 1404 – Dawn of Discovery. RTS-spill er etter min mening fortsatt genialt, og utallige timer har gått med under titler som Age Of Empires og Red Alert, den dagen de titlene var aktuelle. Slike spill tar mye tid, og gud så moro det hadde vært om jeg nok en gang kunne ha satt meg ned å bygget opp og holde i live en hel sivilisasjon.

Anno grafiske bit bygger nå rundt DirectX 10, med mulighetene det trakk med seg. Det skal kunne kjøre spillet glatt og fint på lette maskinvare, men mulighetene for høy oppløsning og saftige innstillinger er tilstede.

Vi beveger oss rett fra et FPS- til et RTS-spill. Spesielt overraskende er det ikke at det hele oppfører seg stabilt og normalt, noe som er godt å se.

Vi slenger tallene inn sammen med de andre kortene vi har testet, og ser med en gang at kortet satser høyt. Her hadde allerede HD 5850 et overtak på GTX 470, og ikke overraskende gjør HFD 6870 det enda bedre. Det er nå snakk om 5 FPS opp til HD 5870, noe vi ikke vil betegne som dårlig.

Far Cry 2
D X 1 0 , 4 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhode ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

Igjen har vi fått med oss minsteverdiene fra testen, og vi kan her dokumentere at vi ikke opplever noen skremmende dropp i ytelsen. Det hele går pent og pyntelig for seg. Selv ikke under den maksimale oppløsningen ser vi store knekk i ytelsen.

Sammenlignet med andre skjermkort ser vi nå at dagens testkandidat faktisk passerer HD 5870 med god margin. Men, det gjorde også GTX 470, som videre ligger over dagens testkandidat. Slik er det bare, i enkelte titler er enkelte skjermkort bedre, selv om de er dårligere flere andre steder. Det er nettopp derfor vi kjører så mange tester som vi gjør.

Tom Clancy's H.A.W.X
D X 1 0 , 4 x A A , M a k s

Så langt ut i testen har vi kjørt igjennom en rekke FPS-spill, samt sniffet på strategi-sjangere. Luften er vårt neste territorium, møt Tom Clancy's H.A.W.K. Vi befinner oss i David Crenshaw solide militærstøvler, og kjemper innbitte kamper i luften mot fiender på både bakke- og fuglenivå.

Her skal detaljer fremkalles i høy hastighet, og vi vil ikke se noe til den brutale skippingen der en ny del av landskapet foran deg plutselig blir synlig. Det er en rekke detaljer som skal med, og Ubisoft har i det minste gjort sin del av jobben. I dag vil faktisk en rekke skjermkort til under 1000-lappen kjøre spillet med fin flyt.

Nok en gang, som eneste flysimulator i denne testen, ser vi en stabil og jevn bildeflyt under samtlige belastninger. Vi ser at oppdateringsytelsen ligger fra tett oppunder 100 FPS, og ned til omtrent 50 FPS.

Ved vår utvalgte oppløsning får vi til slutt 71 bilder i sekundet, noe som er temmelig godt i seg selv. Sammenlignet med konkurrerende og lignende kort ser vi at AMD taper noe grunn ovenfor GTX 470, og det ligger videre et godt hakk under HD 5870.

Resident Evil 5
D X 1 0 , A l t p å m a k s

Selv om skrekkfaktoren er så godt som fraværende i Resident Evil 5, er det etter min mening et genialt skytespill. Grafisk sett er det lite vi kan klage på, det hele er vakkert og detaljrikt. Den kunstige intelligensen hos fiende er ikke akkurat enorm, men hva kan man forvente av sultne zombier?

Spillet lar deg selv velge mellom DX 9 og DX 10 ved oppstart, vi går for sistnevnte. Det er ikke mange spill som kommer med en innebygget benchmark-motor, men Resident Evil 5 har faktisk to. Vi benytter den faste modellen, som i all hovedsak består av en sekvens der en rekke zombier står og hyller en obskur handling.

Selv om det kan se ut til at spillet får et ganske godt fall i ytelse ved den maksimale oppløsningen, er ikke dette av spesiell karakter. Mellomrommet fra minste til største oppløsning er ikke stort, og grafen kan derfor se litt mer skremmende ut enn den faktisk er. Uansett, dette er trygge tall.

Igjen ser vi at HD 6870 hever seg over navnbroren HD 5870, og med en ganske så god margin. Men, i den samme testen viste derimot GTX 470 seg å være sterk, og ligger videre et lite hakk over begge AMD-kortene.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon så langt det er verd å strekke dette i et spill. Også dette spillet byr på mye grafisk moro, en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

Just Cause 2 får som alltid muligheten til å være siste DirectX 10-tittel vi benytter i denne testen. Som i alle de andre testene er bildeflyten stabil og trygg over hele linja.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at kortet plasserer seg akkurat der AMD vil det skal. Vi ligger nå et lite hakk under HD 5870, men samtidig settes GTX 470 bak oss. Dette liker vi, for prisen på dette kortet er slettes ikke ille. Uansett, bli med meg innom neste side, så varmer vi opp noen DirectX 11-titler!

Asus Radeon HD 6870 1 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen