Test

Asus PRO61SL

Dette er ikke den første bærbare fra Asus vi har kikket på denne sommeren, og strengt tatt er de også i samme i samme klasse når det kommer til vekt og størrelse. Dagens subjekt er likevel marginalt større enn 15,6-tommeren N51Vf, som for øvrig gjorde en anstendig figur da den var innom testbenkenen, uten at vi tror noen kommer legge merke til dette uten å sammenligne de side om side.

PRO651SL er gråmønstret og har (gjett tre ganger) har en nokså blank finish på lokk og håndleddstøtter. Tastaturet er matt sort og rekker nesten over hele maskinens bredde, siden Asus har klemt inn en numerisk del.Asus PRO61SL har en prislapp på omtrent 6500 kroner og har:
  • 16-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
  • Intel Core 2 Duo T5850 - 2,16 GHz
  • 320 GB harddisk - 5400 RPM
  • 3 GB RAM - 667 MHz
  • ATI Mobility Radeon HD 4570 - 512 MB RAM
  • Gigabit LAN, 802.11a/b/g/n WLAN
Vekten er på 2,9 kilo og herligheten måler 38,1 x 26,7 x 4,3 cm.

Tilkoblinger
Av tilkoblingsmuligheter har Toshiba puttet inn det meste som behøves på en bærbar:


Venstre side: LAN, 3 x USB, bryter for å slå av/på WLAN, ExpressCard/54, lyd inn og ut.


Høyre side har kun DVD-brenner.


Bak finner vi flere kontakter: strøm, nok en USB, HDMI og VGA. I tillegg er det plass for kensingtonlås, og varmluften blåses ut her. Det å ha kontakter bak gjør pulten mer ryddig dersom du har datamaskinen koblet opp mot ekstern skjerm, mus/tastatur eller lignende.

I front er det statuslys og en minnekortleser.

Konstruksjon
Den blanke bredskjermen er i 16:9-format med en oppløsning på 1366 x 768 punkter, og etter alt vi kan bedømme er kvaliteten helt på samme linje som Satellite A350 fra Toshiba, som det føles naturlig å sammenligne med, ettersom de to er av samme størrelse og omtrent i samme prisklasse (Toshibaen koster en tusenlapp mer).

Ikke noe spesielt å utsette her altså, bortsett fra en litt laber vertikal innsynsvinkel, men det er for så vidt normalt på en bærbar PC. Over skjemen finner vi som vanlig webkamera og mikrofon.

Heller ikke chassis og og kvalitet byr på noen store overraskelser i noen bestemt retning. Konstruksjonen er bygd for å tåle moderat behandling i forhold til egen vekt, og har ingen tydelige svake punkter. Men lokket tåler ikke all verden av press - som på de fleste bærbare for konsumentmarkedet kunne vi ønsket oss litt mer stivhet her.

En enkel, men praktisk detalj vi ikke har sett på andre bærbare er en visittkortlommen på undersiden. Det gjør det enkelt å merke datamaskinen, noe som kan være et smart trekk - tross alt finnes det (visstnok) fremdeles ærlige personer.Tastaturet på PRO61SL er kontant og forholdsvis behagelig å skrive på, med liten svikt og store taster. Over tastene ligger en rad med knapper som slår maskinen av/på, starter nettleseren, lar deg velge strømstyringsplan og starter opp Windows Media Center. I tillegg kan du slå av eller sette pekeplaten i "kalkulator-modus", som gjør den om til en slags virtuelt numerisk tastatur. Det helt praktiske med dette er vi dog ikke sikre på - for det første kan du nemlig ikke SE noen tall eller tegn på pekeplaten, og for det andre har jo denne modellen allerede et ekte numerisk tastatur.

Ellers er pekeplaten er god med vertikal og horisontal skrolling. Den store tasten under dekker de to musetastene. Denne virker litt hard til å begynne med, men som så mye annet er dette i stor grad snakk om en vanesak.

>>> Ytelse og konklusjon finner du på neste side

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen