Test

Asus N73SV - En digg bærbar PC

Asus N73SV er markedsført som en vaskeekte "skrivebordserstatter" som skal kunne alt en stasjonær PC får til, og siden den er bærbar, enda litt til! Etter en grundig undersøkelse av spesifikasjoner, utseende, kvalitet og ytelse er vi dessverre ikke helt overbevist.

Klarer nye spill

Ytelsesmessig er det ikke stort vi kan utsette på N73SV, den nye Sandy Bridge Intel Core i7-2630QM-prosessen tilbyr en god ytelsesforbedring fra forrige generasjon Core i-prosessorer. I tillegg er Nvidia Geforce GT 540M kraftig nok til å kunne kjøre nye spill med helt grei bildekvalitet. Siden det er plass til to harddisker i N73SV hadde vi gjerne sett et alternativ med en SSD som system-disk og en tradisjonell harddisk til å oppbevare data på.

En veldreid modell

Det vi vil trekke frem som mest positivt med N73SV må bli et ganske slående og lekkert utseende. I tillegg til å være visuelt tilfredsstillende, virker også maskinen meget robust. Lyden produsert av de interne høyttalerne er noe av det bedre vi har hørt på en bærbar PC, og vi liker de enkle justeringsmulighetene i lydbildet. Blu-ray-brenner er også et stort pluss!

Ubehagelig tastatur

Det er dessverre noen ulemper med N73SV som gjør at vi lurer litt på om Asus hadde det litt for travelt med å få denne maskinen ut på markedet. Tastaturet har så mye svikt at det blir ubehagelig å skrive på, skjermbildet lider av mye lyslekkasje rundt kantene og dårlige innsynsvinkler, og touchpaden burde vært en del større.

Har det meste

På papiret er Asus N73SV en skikkelig digg datamaskin, den har det meste man trenger, og tilbyr god ytelse. Det er dessverre noen elementer som ikke er tilstrekkelig gjennomført som gjør at Asus N73SV i vår mening ikke passer så godt som en skikkelig arbeidsmaskin. For ca. 7500 kroner får man samme maskin uten Blu-ray, med en Intel i5-2410M prosessor, 640 GB lagringskapasitet og 4 GB RAM, men tastatur og skjerm er helt lik.


Pent design
Topp konstruksjonskvalitet i kabinettet
God lyd i høyttalerne


For mye svikt i tastatur
Laber bildekvalitet
Lite "bang for the buck" i dyrere utgaver

Les hele testen av Asus N73SV på Hardware.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen