TEST: Asus N51Vf
Test

Asus N51Vf

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Asus er for mange kanskje mest kjent for hovedkort og mini-PC-familien Eee. Men de har også hatt en anstendig mengde konvensjonelle bærbare opp gjennom tidene. En av de siste modellene heter N51Vf, en svært blank bærbar med et distinkt mønster.Om fargen kunne vi kanskje brukt ord som mokka og sjokolade, men undertegnede er en enkel person: Maskinen er brun - mørkebrunt lokk og lysebrun rundt tastaturet. Ellers nevner vi at all den blanke plasten tiltrekker seg fingermerker som isbilen tiltrekker seg unger. En pusseklut i matchende brun farge følger derfor med.

Prisen ligger på omtrent 10500 kronasjer, og er du først klar for å blåse såpass på en bærbar PC er du naturligvis også interessert i hva den har å by på ytelsesmessig:

15,6-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Core 2 Duo P8600 - 2,40 GHz
500 GB harddisk - 5400 RPM
4 GB RAM - PC2 6400
Nvidia FeForce GT 130M - 1 GB RAM
Gigabit LAN, 802.11a/b/g/n WLAN, Bluetooth

Med på kjøpet følger også en liten trådløs mus og bæreveske.

Velutstyrt
N51Vf er også godt utstyrt når det gjelder tilkoblingsmuligheter:


På venstre side har vi (fra venstre) strøminntak, LAN, VGA, HDMI, 2 x USB, FireWire, minnekortleser og ExpressCard/54.


Høyre side har DVD-brenner, en USB og plass for kensingtonlås.

Fronten har bryter for WLAN/Bluetooth av og på, statuslys, eSATA-port og lyd ut/inn. Vi nevner også at varmluften kommer ut nederst i maskinens bakkant.

Vekten er på tre kilo, noe som ikke er overraskende for en bærbare på 37,2 x 19,0 x 4,6 cm.

Skjerm i 16:9-format
Bredskjermer for datamaskiner var frem til i fjor så å si utelukkende i 16:10-format (også kjent som 8:5), men det er i dag ikke lenger uvanlig med 16:9-skjermer, spesielt på bærbare markedsført som multimediemaskiner.

Fordelen her er at du slipper de sorte stripene øverst og nederst dersom du ser en del film eller TV-programmer i det formatet. Ulempen er at du altså får en skjerm som er enda smalere og bredere enn en tradisjonell bredskjerm. Hvorvidt det passer deg kommer helt an på bruksmønsteret ditt. Oppløsningen på Asus' 15,6-tommer er på 1366 x 768, det vil si 720p HD.Selve skjermen har anstendig kontrast og er relativt lyssterk, så vi har ikke noe spesielt å utsette på dette punktet, selv om vi alltids kunne ønsket oss bedre vertikal innsynsvinkel (men slik er det jo på så å si for alle bærbare). Som vanlig i dag har N51Vf også webkamera og mikrofon integrert i skjermen.

Når det gjelder kvaliteten på resten av maskinen har vi heller ikke så mye å klage over. Chassiset virker solid og uten spesielle svake punkter, og selv om lokket er litt fleksibelt er det godt henglset og ser ut til å tåle litt.

Den store og glatte pekeplaten (touchpaden) har skrollefelt på sidene og er behagelig å bruke. Mellom de to musknappene under finner vi en fingeravtrykksleser, kjekt for deg som ikke liker å taste inn passord. Tastaturet har store taster og er egentlig behagelig å skrive på, selv om du merker litt svikt dersom du bestemmer deg for å hamre løs. Asus har også klemt inn et numerisk tastatur på denne modellen.

Over tastaturet sitter et berøringsfølsomt område med en rekke snarveistaster for forskjellige modi for strømsparing og skjerminnstillinger. I tillegg er det snarveier for lyd og medieavspilling, samt en tast som slår pekeplaten av og på.

Luftrenser
Vi nevner også at Asus N51Vf har en snarvei som slår av og på en "air ionizer" som etter sigende skal rense luften og skal både gi deg bedre helse og gjøre deg mer våken. Ettersom denne journalisten har en sunn skepsis til ting man vanligvis finner i postordrekataloger, vil vi ikke la dette telle for (eller for den saks skyld mot) N51Vf - så får det heller være så populært det bare vil i Asia. Men vi vil selvfølgelig ta av oss hatten for deg som lar dette bli det selgende argumentet.

N51Vf ble testet i en duell med Multicom Compal KHLB2.

>>> Resten av testen og vår dom får du på denne siden

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen