Asus med kraftig lesebrett

I den lange rekken av lesebrett og nettbrett lanseres nye Asus Eee Note EA-800. Asus legger vekt på den åtte-tommers store skjermen med 768x1024 oppløsning uten baklys. Skjermen er matt, og skal ha en "papirfølelse", nærmere e-blekk enn de vanlige blanke skjermene, og fargespektret er 64 gråtoner.

I pressemeldingen fremstår denne enheten som et lesebrett, fremfor nettbrett. Funksjoner den oppgis å støtte er ikke voldsomt mange. Utenom å lese bøker kan man ta bilder med det innebygde 2 megapikselkameraet, ta notater, bruke den som diktafon og høre musikk. Da vi spurte Asus fikk vi vite at operativsystemet er "en eller annen form for Linux", uten at de spesifiserte dette nærmere.

Asus Eee Note EA-800 kan kobles til nettet ved hjelp av en innebygd wi-fi-enhet. Asus presiserer likevel at det dreier seg om e- bokkjøp, og derfor er det naturlig å lure på om enheten er uten nettleser. Den kan kobles til en PC via en usb-kabel, og når den er koblet til, kan den også benyttes som tegnebrett.

Underlig konsept

For oss virker dette lesebrettet litt underlig. Det at brettet har kamera, selv om det kun viser gråtoner, er litt rart. Det har ganske utvida funksjoner i forhold til tradisjonelle lesebrett. For oss virker det som om de prøver å favne litt bredt.

Prisen vi får oppgitt er 1799 norske kroner.

Les også: Bli bokorm med Android

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen