Asus M50Vn

Programvare

Maskinen oppfører seg pent med det medfølgende Windows Vista Home Premium. Det er helt problemfritt å arbeide med minne- og prosessorintensive programmer som Adobe Photoshop og Adobe Premier samtidig som man har andre ting på gang. Den passe store mengden med minne og den effektive prosessoren sørger for det.

Det følger med veldig mange programmer og løsninger fra Asus som visstnok skal gjøre livet lettere for en. Vi nevner i fleng; Asus Copyprotect, Asus Smartlogon, Asus Net 4 switch, Asus Power4gear extreme, Asus Live Update, Asus Multi-Frame, Asus NB Probe, Asus Instant Fun Plus, Asus Life Frame 3, Asus Virtual Camera, Asus Splendid, Asus Express Gate.

Når alle programmene er installert på maskinen, slik som de er ut av boksen, lider oppstartstiden og systemresponsen litt. Etter å ha fjernet de mest nytteløse av dem, merket vi stor forskjell. Det er en økende trend blant PC-produsenter å forhåndsinstallere masse "bloatware" på maskinen, og vi liker det ikke!

Programmet Asus Express Gate liker vi derimot, et lite Linux-basert operativsystem installert på hovedkortet som har kort oppstartstid og gir tilgang på internett, media og IM-programmer.

Ytelse

Når det gjelder den målbare ytelsen, gjør M50Vn det godt her, mens skjermkortet blir litt i svakeste laget for de mest krevende spillene.

Konkurrentene som har litt kraftigere grafikkløsninger gjør det bedre i disse testene. Nvidia Geforce 9650M GT klarer eldre spill fint, men må se seg slått av de siste, mest grafikkintensive spillene.

Her har vi jevnt over gode tall for M50Vn. Det er ganske like systemer som blir testet, så ingen store avvik å snakke om.

Batteri

Vi har begynt å teste både batterilevetid med maks lysstyrke og med minimum lysstyrke, da dette som regel har en stor innvirkning på batteritiden. Asus sier dette er en PC som skal kunne brukes til alt mulig, og skal kunne tas med over alt. For å være mobil og fleksibel bør batteritiden være god og vi hadde derfor store forventninger til M50Vn.

M50Vn utklasser konkurrentene totalt, og med minimal lysstyrke blir ledelsen enda større, da holdt maskinen ut i hele 253 minutter. Over 4 timer er veldig bra for en bærbar med såpass god maskinvare, og et batteri som ikke stikker ut av maskinen.

Asus M50VN

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen