Asus lanserer PhysX P1

[object HTMLTextAreaElement]
Bilde: Hardwarezone

Ageias fysikkprosessor ble annonsert for første gang på vårparten i fjor. Siden den gang har Ageia sørget for å havne i nyhetsbildet en rekke ganger. Sist vi hørte om dem var det klart at det var Asus og BFG som skulle produsere kortene.

Forkortelsen for denne prosessoren er PPU, som står for PhysX Processing Unit. Mens prosessoren (CPU) tar seg av AI i spill og grafikkprosessoren (VPU) tar seg av det rent visuelle forventer Ageia nå at PPU skal ta spilling opp på et nytt nivå.

Asus lanserer i dag sitt PhysX P1, som benytter nettopp Ageias fysikkprosessor. Asus har lenge hatt et nært samarbeid med Ageia. Den første versjonen av PhysX benytter 128 MB GDDR3-minne, men det er ventet versjoner med 256 MB minne. Som vi ser av bildet over greier ikke kortet seg med den effekten som PCI-sporet kan by på. Tilkobling av standard molex må til.

PhysX P1 befinner seg allerede på prislistene til flere nettbutikker, med en prislapp på over 2000 kroner. Dermed ser kortet også ut til å bli dyrere enn først ventet.

(Kilde: Hardwarezone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen