Asus lanserer P55 Workstation

Asus har nå lansert P7P55 WS Supercomputer, som navnet indikerer er dette kortet bygget rundt Intels nye P55-brikkesett. Her er det LGA1156-sokkel med støtte for de aller nyeste prosessorene fra Intel, altså Core i5, i7 og Xeon 3400.

Kortet støtter opptil 16 GB med DDR3-2133-minne, og både to- og treveisløsninger støttes på skjermkortsiden. Man kan i tillegg ta den helt ut med tre Nvidia Tesla-kort og et Quadro-kort, slik at navnet Supercomputer kommer litt mer til sin rett.

Enkel overklokking er også på plass. TurboV Evo-enhanced Overclocking lyder navnet på denne funksjonaliteten og med noen enkle trykk skal man kunne øke prosessorfrekvensen med opptil 22,2 prosent og minnetilgangstidene ned med 14,8 prosent. En annen funksjonalitet som vi merker oss er MemOK. Denne skal sørge for å minimere minneproblemer. Dersom et varsel lyder kan man bare trykke på en knapp som skal gjøre at MemOK aktiveres.

Av utvidelsesspor finner vi to PCI express x16, to PCI express x16 som kjører på x8, et PCI express x16 som kjører på x4, et PCI express x1 og et vanlig PCI-spor. Videre ser vi seks SATA-porter, 14 USB 2.0-porter samt dobbel LAN.

Prisene starter på rett over 2000 kroner. Tilgjengelighet er satt til september i år.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen