Asus lanserer hovedkort for proffene

Asus satser på nytt design for arbeidsstasjoner, med P6T WS Professional.

Asus P6T WS Professional er et hovedkort for beregnet for profesjonelle arbeidsstasjoner. Det skal være kapabelt til å levere kraftig ytelse, sammen med god I/O skalerbarhet for krevende oppgaver og oppgraderinger i fremtiden.

Nytt design

Med et nytt design, er P6T WS Pro i stand til å støtte både SLI- og CrossfireX-teknologi. Videre er det også utstyrt med to SAS- og PCI-X-tilkoblinger ombord, for å tillate brukerne fleksibilitet i valg av flere lagringsløsninger.

Flere lagringsmuligheter

SAS-harddisker gir høyere dataoverføringshastigheter og pålitelighet i forhold til dagens SATA-grensesnitt og vil gi brukerne et bedre valg for lagringsutvidelse og oppgraderingsbehov. Asus P6T WS Pro har to SAS-tilkoblinger og full kompatibilitet med ASUS SASsaby-kortet.

For å støtte brukerens eldre PCI-X-enhetener, har P6T WS Pro også to PCI-X tilkoblinger som er bakoverkompatible med PCI-basert maskinvare og programvare.

Sparer strøm

Med gjeldende trender som reagerer på høyt effektforbruk, er P6T WS Pro også utstyrt med Asus' EPU-teknologi. Denne funksjonen kontrollerer seks hovedkomponenter: CPU, skjermkort, minne, brikkesett, harddisk og kjølesystem. Med hjelp av en database som inneholder alle Intels CPU-profiler, hjelper EPU-en deg å velge riktig CPU-profil og kalibrere best mulig for å sikre mest strømsparing.

I form av brikkesett og minne, vil EPU-en gi lavere effektforbruk, bedre termiske egenskaper, forbedrer systemets stabilitet for å gi lenger levetid og høyere overklokkingsmuligheter. Når det kommer til skjermkort, vil EPU-en automatisk justere spenning og frekvens. Dette kan spare hele 37 prosent i løpet av en arbeidsdag. Med en smart overvåking av harddisken og vifter, blir strømforbruket redusert i perioder med tomgangskjøring for å bidra til å minimere harddisk og viftestøy for å skape roligere omgivelser.

Diagnoserings-LED

Å jobbe med diagnoserings-LED kan gjøre det å finne ut hva som fusker, dersom systemet ikke vil starte, mye enklere. Under oppstart vil diagnoserings-LED-en sjekke de sentrale komponentene (CPU, minne, skjermkort og harddisk) sekvensielt. Dersom en feil blir funnet, vil LED-lyset ved siden av enheten med feil forbli tent inntil problemet er løst.

Integrert Linux

Vi har tidligere skrevet om dette innebygde Linux-baserte operativsystemet. Det skal kunne tas i bruk 5 sekunder etter oppstart og inneholder blant annet nettleser, skype, musikkspiller og bildebehandler. Det at det er så kjapt gjør det perfekt å bruke dersom du er på farten.

Prisen (ifølge Asus) vil starte på rundt 3000 NOK, og vil bli tilgjengelig siste uke i desember.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen