Asus lager Eee-PC med Android

Asus lager nett-PC med Android.
Asus lager nett-PC med Android.

Asus utvikler en nett-PC, altså en liten surfe-PC som Asus Eee-PC, som skal kjøre Andoid, skriver Bloomberg. Android, som er det Linux-baserte mobiloperativsystemet utviklet av Google, gjør i så fall sin første opptreden på en PC.

Asus har satt ingeniører på saken. Disse skal utvikle en mini-PC som skal være klar i løpet av året. Hvorvidt produktet vil bli gjort kommersielt tilgjengelig er imidlertid fortsatt et åpent spørsmål. Det kan godt tenkes at Asus finner ut at dette ikke er noe de ønsker å satse på, siden Android-PC-en foreløpig bare er et utviklingsprosjekt.

Billigere nett-PC?

Vi skal uansett ikke se vekk fra muligheten. Med Android om bord ville nett-PC-en trolig blitt enda billigere, siden operativsystemet er gratis. Windows koster derimot noen hundre kroner per lisens.

Android er også mindre ressurskrevende enn et fullblods NT-basert operativsystem som Windows XP eller Vista. Dermed kan nett-PC-er med Android trolig kjøre på billigere maskinvare.

Microsoft ikke redde

Microsoft føler seg uansett ikke truet, skal vi tro en uttalelse de har gjort til Bloomberg.

– Vi er fortsatt sikre på at folk vil fortsette å kjøpe Windows, da vi har sett en sterk vekst i Windows på disse små nett-PC-ene, sier Ben Rudolph, senior manager for Windows, i en e-post til nettstedet.

(Kilde: bloomberg.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen