Asus kutter UL-serien

Hardware/Hannover: Asus er en av flere produsenter som har gått for CULV-plattformen, altså lagd en rekke bærbare med såkalte ULV (Ultra Low Voltage)-prosessorer. Mens disse ikke kan skilte med like god ytelse som bærbare med konvensjonelle prosessorer, har de til gjengjeld gitt oss slanke og lette modeller som samtidig har hatt god batterikapasitet.

For Asus har det vært UL-serien som har brukt CULV-plattformen, og det kom derfor som en liten overraskelse at vi ikke ble forevist noen nye UL-modeller på årets CeBIT. Men det skulle det vise seg var en god grunn til.

Les også: vår test av Asus UL30A

Nå er det U-serien som gjelder.
Nå er det U-serien som gjelder.

En av Asus-gutta kunne nemlig fortelle oss at de ganske enkelt ikke har planer om å lage noen nye bærbare på CULV-plattformen. Grunnen som ble gitt for dette var nokså rett fram: De nye U-modellene skal ha god (nok) utholdenhet selv med vanlige prosessorer. Altså slanke og lette bærbare med lang batteritid, uten at det går på akkord med ytelsen.

Dette har Asus fått til ved å bruke en blanding av optimaliseringer i BIOS, maskinvare og programvare de kaller Super Hybrid Engine. Dette skal etter sigende automatisk styre strømforbruket basert på bruksbehovet.

Asus U36.
Asus U36.

Et eksempel fra U-serien er 13,3-tommeren U36 med et lokk av aluminium/magnesiumlegering. Den er anstendige 19 mm tykk/tynn og har en vekt på 1,44 kg. I følge Asus skal den tåle opp mot 10 timer på batteriet, og er da samtidig utstyrt med en standard Intel Core i3- eller i5-prosessor og Nvidia GeForce 310M grafikk.

For ordens skyld nevner vi at Asus U36 allerede er på markedet, med priser fra omtrent 6000 kroner. Eksemplarer med de nye Sandy Bridge-prosessorene er også på vei.

En prototype av 15,6-tommeren Asus U56.
En prototype av 15,6-tommeren Asus U56.

Helt til slutt nevner vi at U36 vil få et par storebrødre i løpet av andre kvartal i år, med 14-tommeren U46 og 15-tommeren U56. Disse vil være utstyrt med Sandy Bridge i3, i5 og i7-prosessorer og veie henholdsvis rundt 2,0 og 2,5 kg. Dessverre er de kun varslet å komme med skjermoppløsninger på 1366 x 768 piksler.

Bli vår fan på 
Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen