Asus i samarbeid med Bang & OIufsen

Las Vegas (Hardware.no):Asus har lenge vist seg å være modige når det kommer til å teste ut nye typer bærbare. De siste årene har vi blant annet sett Bambus-maskiner, Nett-PC, bærbare dekket med skinn og lignende. Den siste i rekken av snodige maskiner er NX90. Maskinen er designet av David Lewis, sjefsdesigner i Bang & Olufsen. Lyden kommer og fra Bang & Olufsen og kalles Icepower.

Utgangspunktet for NX90 var å lage en maskin som kan brukes av alle i familien og skal passe for alle. Lyden skulle være svært god til å være i en bærbar og ytelsen skulle være god nok for det man skulle ønske å bruke maskinen til. Og designet skulle være som et møbel, ganske likt det man finner i Bang & Olufsens produkter.

Høyttalerene er noe uvanlig plassert på hver side av skjermen, noe som gjør maskinen ekstra bred. Fordelen med dette er at man får en større stereoopplevelse. Det er totalt fire høyttalere i maskinen. På toppen av hver side av skjermen sitter diskanthøyttalerene, mens i basen sitter basshøyttalerne.

Det er ikke bare lyddelen som har har fått en spesiell design. Pekeflaten, eller rettere sagt pekeflatene er plassert på hver side av tastaturet i stedet for under tastaturet.

Innmaten i maskinen er det i hvert fall ingenting å si noe mot. Her finner vi en kraftig Intel Core i7-prosessor med fire kjerner. Opp til 12 GB ram, 18,4 tommers skjerm med 1920x1080 pixler, Nvidia Geforce 335M, to interne harddisker og Blu-ray. Målene er småvoksne 52,6 x 28 x 3-4,8 cm. Vekten er hele 4,8 kg.

Maskinen kommer i salg iløpet av første halvår, og vi forventer at prisen blir i den høyere enden av skalaen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen