Asus GeForce 8800 GTX

Annonsør­innhold
Les hele saken »


Asus GeForce 8800 GTX
Klikk for større bilde

Oppdatert: Resultater med ATI Radeon X1950 XTX er nå lagt til på grafene.

Nvidias nyeste grafikkprosessor har vært kjent under kodenavnet G80 i lang tid. Offisielt heter den GeForce 8800 - og finnes i to versjoner: GTX og GTS. Blant de store nyhetene denne gangen er hardware-støtte for DirectX 10 og Shader Model 4.0. Vi har fått fingrene i et eksemplar fra Asus.

DirectX 10 er en helt ny versjon av DirectX, som faktisk er skrevet om helt fra bunnen. Denne kommer sammen med Windows Vista. Noen DirectX 10 for Windows XP ser ikke ut til å komme. GeForce 8800 GTX og 8800 GTS er faktisk tredje generasjon av grafikkort fra Nvidia som støtter Vista fullt ut, men altså det første som har hardware-støtte for DirectX 10.

Innføringen av DirectX 10 fører med seg mange spennende egenskaper, men for å nyte godt av dem trenger man altså et skjermkort som støtter det, Windows Vista, og ikke minst spill som utnytter DirectX 10. Vi tar en rask gjennomgang på side 3 om hva man kan vente seg med DirectX 10.

Vi har også sett oss nødt til å gjøre litt endringer i testoppsettet vårt igjen, nå er den gode gamle FX-prosessoren byttet ut med en betraktelig kvassere Core 2 Duo E6700. De andre endringene er mer naturlige endringer som følge av prosessorbyttet.

Vi takker Asus som leverte kortet til test. Vi takker også Digital Impuls som lånte oss hovedkort, prosessor, strømforsyning og ikke minst Radeon X1950 XTX til testen.

Asus EN8800GTX/HTDP/768M

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen