Asus Garmin Nuviphone M20 klar i juni

Nå er det også på høy tid at det dukker opp en Nüviphone, ettersom det er mer enn ett år siden Garmin gjorde et stort nummer av den på Mobile World Congress.

Siden den gang har mye vann rent i havet, og Garmin har innsett at de ikke klarer å komme seg inn i mobilmarkedet uten hjelp. Og hjelp fikk de, i form av et samarbeid med Asus.

Ennå ikke klar
Telefonen vi fikk se på i dag (men som ingen fikk røre) heter M20. Den viktigste forskjellen mellom M20 og den «gamle» modellen G60, er at M20 har operativsystem fra Windows. I Nüvifone G60 er det brukt en variant av Linux.


Vi fikk som nevnt ikke lov til å klå på den nye telefonen. - Den har operatisystemet Windows Mobile 6.1. Når den kommer i butikk skal den ha Windows Mobile 6.5. Det har ingen hensikt å la noen prøve telefonen før den endelige versjonen foreligger, sier representanten fra Asus.

Ingen supermobil
Telefonen har har VGA-skjerm, trippelbånd, WLAN og Bluetooth med A2DP. I tillegg har den støtte for 3G. I størrelse er den som en litt kortere Iphone. De øvrige spesifikasjonene viser en mobiltelefon som er litt enklere enn de mest avanserte Windowsmobilene når det kommer til skjermoppløsning og kamera (640x480 punkter, 3 megapiksler kamera).

Den har 4 til 8GB internminne som kan utvides med minnekort på opp til 16 GB. Dessuten følger det med en holder for montering i bil. Denne er av typen som festes til frontruten med en sugekopp.

Treg G60
Vi får imidlertid håpe at den endelige versjonen av M20 blir mer responsiv enn sin lillebror. For da vi fikk prøve G60 ble vi skuffet over hvor treg den var, og at bakgrunnsbelysningen skrudde seg av mens vi tastet på skjermen. Vi tar høyde for at det kan skyldes forhold ved testtelefonen vi fikk prøve, og at salgsproduktet vil fungere bedre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen