Asus G1

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse

Vi har valgt å vise ytelsestallene opp mot Dell XPS M1710 som vi testet tidlig i fjor høst, sammen med Ferrari 5005WLHi vi testet tidligere i måneden, og den mindre Zepto 6214W som ble testet i fjor vår.

Alle maskinene yter godt med tanke på skjermstørrelsen. Det er ingen tvil om at Dell XPS M1710 er den desidert raskeste i denne oversikten. Dell-maskinen ble testet med den daværende toppmodellen for bærbare nemlig GeForce Go 7900 GTX, og i dag kan man få denne maskinen med et enda kraftigere skjermkort, nemlig GeForce Go 7950 GTX.

Ferrari-maskinen har på sin side et skjermkort fra ATI av typen Radeon Mobility X1600. Zepto-maskinen er den fysisk minste maskinen med en 14-tommers skjerm. Skjermkortet er likevel forholdsvis kraftig, nemlig GeForce Go 7600 med 512 MB dedikert minne.

Asus G1 blir altså levert med GeForce Go 7700 med 512 MB dedikert minne. Ikke overraskende er ytelsen noe bedre enn 7600-kortet som vi finner i Zepto-maskinen, men noe svakere enn skjermkortet i Ferrari-modellen. Det skal dog sies at i 3DMark03 gjorde Asus G1 det bedre enn maskinene fra Zepto og Acer.


Doom 3 er ikke det nyeste spillet der ute, men henger likevel godt med som testprogram. XPS-modellen er et godt stykke raskere enn Asus G1, som på sin side legger seg noe over de to andre modellene i oversikten.


Etter vi aktiverte 4xAA og høyere kvalitet på grafikken, ble forskjellene mellom XPS M1710 og Asus G1 enda større, men på den andre enden av skalaen er det knapt noen forskjeller lengre. Asus G1 yter noe bedre enn Ferrarien og Zeptoen, men forskjellene er små.


I FarCry-testen ligger XPS fortsatt på topp. Ferrari-maskinen med ATI-skjermkortet gikk forbi Nvidia-konkurrentene i Asus G1- og Zepto-maskinene.


Asus G1 benytter den siste prosessoren fra Intel, nemlig Core 2 Duo T7200. Denne har en klokkehastighet på 2 GHz og 4 MB L2-cache. Zepto- og Dell-maskinene er testet med en Core Duo på 2 og 2,16 GHz. Den nye arkitekturen i Core 2 Duo gjør sitt til at videoenkodingen går en del raskere.


Her gjør ikke forskjellen mellom Core Duo og Core 2 Duo så store utslag. Den høyere klokkehastigheten på prosessoren vi fant i Dell XPS-maskinen gjør sitt til at den er raskest her. Merk at Både Dell XPS M1710- og Zepto-maskinene blir levert med de nye Core 2 Duo-prosessorene i dag.


Som vi har vist tidligere gir Core 2 Duo tilsvarende minneytelse som Core Duo, men cache-ytelsen er langt bedre.


Også minneforsinkelsen er langt lavere med de nyere Intel-prosessorene, og tilgangstidene er nå svært tilsvarende det vi får fra AMD-plattformene.


Den generelle systemytelsen er svært høy på alle maskinene i oversikten. G1 er spesifisert godt på alle områder, men det finnes raskere utgaver av Core 2 Duo, og ikke minst så finnes det raskere skjermkort - bare ikke i et format som passer til 15,4-tommers bærbare. Grunnet størrelse og varmeutvikling får nemlig ikke de raskeste skjermkortene plass i maskiner med mindre enn 17-tommers skjermer.


Batterilevetiden er den beste i oversikten. En batterilevetid på nesten tre og en halv time er bra for en maskin som dette.


Tiden det tar å lade opp batteriet fra det er tomt er forholdsvis kort, og kortere enn det det tar å lade ut maskinen under lettere bruk.

Asus G1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen