Asus G1

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I bruk

Asus G1 er en forholdsvis solid maskin med et solid kabinett og middels godt avstivet skjermlokk. Man skal ta i litt på skjermlokket før man ser variasjoner i skjermbildet, men det er på ingen måte umulig å få til.

Karbonfiber skal være et slitesterkt og solid materiale, og dette befinner seg på selve skjermlokket og rundt tastaturet og håndleddstøttene.

Som man kan se av bildet nedenfor er maskinen stor til å være en 15,4-tommer. Spesielt gjelder dette dybden på maskinen, noe man ser på all plassen som er over og under skjermen. Faktisk er rammen over skjermen hele 4 cm, mens den på undersiden er 3,5 cm. Kanten på hver av sidene til skjermen er behagelig tynne.

Vi målte vekten til hele 3,3 kg, noe som ligger opp mot mange av maskinene med skjermer på 17 tommer, men forhåpentligvis så har den ekstra vekten i forhold til normalt ført til at det er en mer solid maskin.

Tastaturet på testmodellen var av den engelske typen, så hvovidt tastaturet er på den samme måten i norsk stil vet vi ikke. Tidligere har i hvert fall Asus klart å holde seg til en normal utforming på norske tastaturer med en tykk entertast og normale plasseringer av de forskjellige tastene.

Som vi skrev i innledningen har denne maskinen fått en grønn utforming, hvor noen av tastene har blitt grønne i stedet for det normale sorte bakgrunnen og hvite tegnene. Piltastene har blitt grønne, det samme har WASD-tastene. Dette er taster som brukes mye i diverse spill, og understreker spillfokuset til maskinen. Ellers er tastaturet av grei kvalitet, klikkelyden er middels høy, men den gir lite etter for trykk.

Musflaten er i kjent Asus-stil med en metallrand og knapper i metall. Den har et dedikert scrolleområde hvor vertikal scrolling, men ikke horisontal. Knappene er responsive og fine. Mellom knappene har Asus plassert logoen som vil bli å finne på alle produktene i "gaming"-serien.

Høyresiden av maskinen inneholder en del porter. Heldigvis er ingen av dem helt fremme, men man skal ikke langt bakover før de kommer på rekke og rad.

Helt først ser vi minnekortleseren som støtter MMC, SD, MS og MS-Pro. Under denne finner vi PCcard-slotten. Videre bakover kommer FireWire-kontakten (1394a, 4 pins), hodetelefonutgangen (med SPDIF), mikrofoninngang og linjeinngang. S-Video-utgangen, nettverkskontakten og modemet er det siste vi finner her.

Heldigvis er kontaktene som bruker en ledning plassert langt bak på denne siden, slik at de ikke vil være så alt for mye i veien ved bruk av ekstern mus.

Baksiden inneholder så og si resten av tilkoblingsmulighetene. Helt til venstre ser vi de fire USB-kontaktene, med DVI- og VGA-utgangen ved siden av. I tillegg er strømkontakten, vifteutblåsningen og hullet for kensingtonlåsen plassert her.

Venstresiden inneholder ikke noe annet enn den optiske stasjonen.

Forsiden inneholder heller ingen porter, men noen hurtigknapper har det blitt plass til. Disse knappene styrer medieavspilling, eventuelt avspilling av CD uten oppstart av operativsystemet. Til høyre for disse knappene finner vi fire aktivitetslys som viser om maskinen er på, strømstatus, epost og om det trådløse nettverket er aktivert eller ikke. Disse aktivitetslysene er synlige selv når skjermen er lukket.

De siste lysene er plassert på oversiden av tastaturet, og viser harddiskaktivitet og lock-status (caps lock, num lock og scroll lock).

Asus har også plassert en liten OLED-skjerm på oversiden av tastaturet. Denne viser som standard klokkeslettet, eventuelt Asus-logoen. Det er også mulig å modifisere innholdet på skjermen via et eget program.

Maskinen har også noen hurtigknapper i tillegg til de som styrer medieavspillingen. Disse siste knappene er plassert over tastaturet som styrer strømstyringen (Power4Gear), åpne standard epostprogram og nettleser og til slutt aktivering/deaktivering av musflaten. Aktivering/deaktivering av trådløst eller justere lydvolum gjøres via Fn-knappen sammen med en av F-tastene.

Det er ikke overraskende at Asus har fått plass til et webkamera på oversiden av skjermen. Det er god plass der selv med dette webkameraet. Oppløsningen er omtrent som vanlig på 1,3 megapiksler og gir et greit bilde. Det er også en innebygd mikrofon plassert til høyre for webkameraet.

Av trådløs kommunikasjon er det meste inkludert som standard. 802.11a/b/g-trådløst nettverk er standard sammen med Bluetooth av typen 2.0 EDR.


Skjermen er viktig for de som spiller dataspill. Asus har som tidligere nevnt gått for en 15,4-tommers skjerm. Denne er i bredformat med en passende oppløsning på 1680x1050 (WSXGA+). Skjermen er av den blanke typen, noe som fort gir refleksjoner, men som også gir høyere kontrast. Kvaliteten på skjermen er god, med en over middels god lysstyrke som vi målte til 212 cd/m2.

Støynivået er variabelt. Under lett bruk hører man viften noe, og etter vår mening mer enn ønskelig. Under hardere bruk hører man natulig nok viften mer, men støyen likevel på et akseptabelt nivå.

Varmeutviklingen var overraskende bra, spesielt på håndleddstøttene. Dette er det området flest har kontakt med maskinen på, hvor det fort kan bli ubehagelig varmt etter mye bruk. På grunn av at Asus har plassert batteriet i forkant av maskinen, er det få enheter som gir fra seg mye varme på den fremre delen. Dette er veldig gunstig for de som skal spille i flere timer i strekk.Asus G1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen