ASUS fortsetter med Intel


ASUS lager fortsatt hovedkort med Intel-logo

Rapportene om at ASUS hadde sluttet å produsere OEM-hovedkort for Intel baserte seg på en liste som det taiwanske nettstedet Digitimes hadde satt sammen. Fra denne listen virket det som om Intel ikke lenger bruker ASUS som produsent for sine egne hovedkort; men en anonym Intel-representant har nå dementer dette ovenfor X-bit labs:

- Jeg er ikke sikker på hvordan Digitmes utviklet listen sin over Intels hovedkortpartnere. Å konkludere med at ASUS ikke lenger produserer hovedkort for Intel ville være en feilaktig antakelse, skal Intel-representanten ha sagt i løpet av helgen.

Intel har derimot utvidet produksjonen sin av "egne" Intel-merkede hovedkort og brikkesett i Asia i det siste, og i prosessen har de skrevet kontrakt med en ny og for mange ukjent hovedkortprodusent ved navn Winstron.

Digitimes ser ut til å ha hengt seg opp i at Intel hittil har holdt seg til fire produsenter for å lage sine egne hovedkort, som i så fall måtte innebære at ASUS ble skviset ut når Winstron kom inn i bildet - De andre "Intel-produsentene" er FIC, Mitac International og Foxconn. Nå virker det derimot som om Intel har minst frem produsenter av OEM-hovedkort i Asia alene.

Dersom det likevel skulle være et snev av sannhet i de originale rapportene, ville det ikke ha fått noen innvirkning på ASUS' produksjon av Intel-baserte hovedkort under sitt eget merkenavn.

ASUS har på sin side som policy å ikke kommentere OEM-avtaler.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen