Asus ENGTX295

Klikk for full størrelse. 
Alle bilder: Adrian Jektvik
Klikk for full størrelse.
Alle bilder: Adrian Jektvik

Det har nå blitt en stund siden Nvidia lanserte sitt flaggskip, Geforce GTX 295. Her forsøker Nvidia å gi oss det beste av to verdener; kompromissløs ytelse og meget akseptabelt støynivå.

I oktober 2005 begynte turen. Da hadde Asus laget en spesialversjon av datidens prins, Geforce 7800 GT – som vi forøvrig testet november 2005. Kortet kom utstyrt med ekstern strømforsyning, god teoretisk ytelse og høstet priser etter priser. Turen ble kort, etter som når kortet møtte markedet ble det møtt med enkelte driver-, stabilitet- og ikke minst kompatibilitetsproblemer.

Dette var det første og eneste skjermkortet med to grafikkprosessorer på et kretskort i sin tid, så noe annet kunne man nesten ikke forvente på den tiden. Tanken på et dual-GPU-kort ble lagt fra seg, og det tok ganske nøyaktig et år før det ble dratt på banen igjen – i form av Geforce 7900 GX2.

Igjen møtte produsenten motbakke. Selv når teknologien nådde puberteten, i form av Geforce 7950 GX2, gikk ikke ting som det skulle. Det var ikke før Geforce 9800 GX2, i begynnelsen av 2008, at ting begynte å dras på rett kjøl

Som nevnt har Geforce GTX 295 nådd vår lokasjon, og endelig har vi også en test på plass. Vi får se om Nvidia lever opp til sine ord. Spenn dere fast, for her går det unna!

Takk til Asus som sendte kortet for test

Asus GeForce GTX 295 1792 MB

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen