TEST: Asus Eee Seashell 1005HA
Test

Asus Eee Seashell 1005HA

Markedet for nett-PC-er er i vekst, opp fra ingenting. De fleste store produsentene av bærbare maskiner er nå med på leken. Asus startet denne trenden med deres Eee-serie, og i dag skal vi ta en nærmere titt på nykommeren Eee Seashell 1005HA. Vi har tidligere sett på lillebroren 1000H.

Den ultraportable maskinen har en 10,1-tommers skjerm. Denne er opplyst av WSVGA-typen, opplyst av lysdioder. Oppløsningen ligger på 1024 x 600 piksler, noe som kan sies å være helt greit for en så liten skjerm. I operativsystemet har man også muligheten til og virtuelt jekke opp oppløsningen. Det som da skjer er at når musen når skjermbildets ende, flyttes bilde ligger til siden eller oppover.

Maskinen leveres med 160 GB lagringsplass, på spinnende plater. I tillegg får man også med et to års abonnent på 10 GB lagringsplass på nettet. 1 GB internminne er på plass, og det hele skal styres av en Intel Atom N280-prosessor. Det er med andre ord ingen spesielle endringer ved denne maskinen, sammenlignet med Eee 1000H.

Maskinen veier ikke stort mer enn 1,2 kilogram, med et 6-cellers batteri på plass. Vår testmaskin ble levert med Windows XP installert, men det er også mulig å få maskinen med Linux fra fabrikken.

Spesifikasjonene skiller ikke Eee Seashell 1005H spesielt mye fra Eee 1000H. La oss ta en skikkelig kikk!

Takk til Asus som sendte produktet til test.

Asus Eee Seashell 1005HA

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen