TEST: Asus Eee PC 901
Test

Asus Eee PC 901

Konklusjon

Asus definerte nettpc-markedet med Eee i fjor høst og har stadig kommet med modifikasjoner og nye modeller. 901 er den mest moderne 9 tommeren de har med Intels Atom-prosessor. Ytelsen holder fint til lett bruk, og Asus har gjort alt de kan for å inkludere funksjoner man ønsker for en liten maskin som brukes mot internett. Her har man et webkamera, innebygget mikrofon, minnekortleser, USB-kontakter og ikke minst Bluetooth og 802.11bgn innebygget.

Prisen ser ut til å lande på 3500 kr her til lands. Når 901 kommer på markedet er foreløpig usikkert, men den kommer i hvert fall ikke før august. Prisen vil være den samme uavhengig om man velger Windows-utgaven eller Linux-utgaven. Grunnen til dette er at Linux-utgaven kommer med 8 GB ekstra lagring noe som gjør at den får totalt 20 GB mot 12 GB i Windows-utgaven. Denne prisen er den samme som MSI Wind som blir levert med en større skjerm, mer behagelig tastatur og langt større lagringskapasitet for dem som trenger det.

Vi kan ikke si at vi er så veldig glade i at Asus har delt opp lagringen i to separate moduler. Ikke bare tar dette opp ekstra plass internt i maskinen, men det gir også en ekstra kompleksitet i programvaren. Operativsystemet er plassert på en liten 4 GB-modul, noe som i og for seg går fint på Linux-utgaven da man har mange muligheter for partisjonering og symlinker. For Windowsutgaven er det verre. Da vi fikk maskinen var det mellom 500 og 900 MB ledig på modulen uten noe særlig av programvare lagt inn. Asus har også deaktivert swap totalt, samt at mine dokumenter og programmer fortsatt er plassert på den lille brikken. Det er naturligvis ikke noe problem å lagre det på 8 GB modulen, men siden Asus ikke har valgt det som standard blir det mer jobb, og for dem som ikke vet bedre får man raskt problemer.

Eee PC er uansett en flott liten maskin som kommer til å få mange fornøyde kunder, men for dem som ønsker seg en så enkel maskin som mulig så raskt som mulig vil vi fortsatt anbefale Wind over Eee PC.


Fin størrelse/funksjonalitet i forhold til pris
Minnebasert lagring
Bluetooth og 802.11n er standard


Noe lite tastatur
Klønete å dele opp lagringen i to moduler

Asus Eee PC 901

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen