TEST: Asus Eee PC 901
Test

Asus Eee PC 901

Ytelse

Det har vist seg å være en utfordring å teste ytelsen på disse små maskinene. MSI Wind hadde problemer med enkelte oppløsninger, mens Eee 901 hadde problemer med for liten lagringsplass på hovedlagringsmodulen for at flere av programmene kunne kjøre. Dette gjelder spesielt Mobilemark som viser batterilevetiden til maskinen. Vi har med andre ord ingen Mobilemark-resultater på denne maskinen.

Da Eee PC 901 bruker den samme prosessoren som MSI Wind er ytelsen ganske så lik. Forskjellene som vi ser her kan godt være på grunn av mangel av optimalisering med tanke på at produktene vi fikk til test ikke er produksjonsutgaver.

Sciencemark-testen gir i motsetning til medieenkodingstesten vår svært liten forskjell mellom Eee 901 og Wind.

Wind har en ledelse i forhold til Eee PC 901 på minneytelsen på de modellene vi mottok til test, men igjen dette kan jevne seg ut når de ferdige modellene blir tilgjengelig.

Minneforsinkelsen viste også noen forskjeller som igjen Wind står igjen som den raskeste.

Eee PC 901 har fått et større batteri i forhold til sin eldre bror 900. I tillegg har den fått en mer effektgjerrig prosessor i Atom i forhold til Celeron-prosessoren i 900. Asus oppgir en batterilevetid mellom 4,5 og 6 timer. Vi klarte 4,2 timer med videoavspilling, nær en time svakere enn det vi oppnådde med MSI Wind.

Asus Eee PC 901

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen