TEST: Asus Eee PC 901
Test

Asus Eee PC 901

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter snart ett års ventetid er det nå endelig tid for at Eee PC kommer til landet i en norsk utgave. Foreløpig ser det ut som at de første leveringene skjer i månedsskiftet mellom juli og august for 700-modellene. Rett etter kommer 900. Og etter dem igjen kommer 901 som vi nå har tatt en titt på. 700 og 900 er basert på en Celeron-prosessor på 900 MHz, mens kommende modeller vil bruke den ferske Intel Atom-prosessoren med en klokkefrekvens på 1,6 GHz.

Klokkefrekvensen har ikke så mye å si lengre, og Atom er en forholdsvis treg prosessor i forhold til frekvensen. Der Atom taper på ytelse tjener den på liten størrelse og svært lavt strømforbruk. Strømforbruket på N270-prosessoren som Eee PC bruker har en TDP (maks effektforbruk) på usle 2,5 Watt.

901 som vi har testet er forholdsvis godt utstyrt med et webkamera, minnekortleser og Bluetooth som standard og et kraftig 6-cellers batteri som sørger for god batterilevetid. Av andre nyheter i forhold til tidligere modeller er at den er utstyrt med et 802.11bgn-trådløst kort. Merk at dette er et forholdsvis enkelt trådløskort som støtter det siste utkastet til den kommende 11n-standarden. Der de raskeste kortene bruker tre antenner for å sende og motta data er denne utgaven utstyrt med to antenner til å sende og en til å motta.

Vi har tidligere tatt en titt på MSI Wind som blir en av konkurrentene til Eee PC. Vi satt igjen med et svært godt inntrykk av Wind, og håper at Eee gjør det samme.

Asus Eee PC 901

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen