Test

Asus Eee PC 1018P

For omtrent tre år siden sparket Asus i gang hele trenden med minibærbare. Siden den gang har de jevnt og trutt pumpet ut nye modeller med litt forskjellige konfigurasjoner og materialvalg - og dessuten som små stasjonære. Likevel er Eee PC i det store og hele det samme nå som det var den gang: En liten, svak og relativt rimelig bærbar datamaskin.

Eee PC med modellnummer 1018P føyer seg inn i rekken av 10-tommers småtasser fra Asus, men skiller seg også ut på noen områder. Det mest iøynefallende er nok materialvalget. Der de fleste minibærbare kjører en ren plastikk-stil har Asus spandert på seg metalloverflater på lokk og håndleddstøtte. Bortsett fra at skjermen er av den blanke typen er Eee PC 1018P fri for skinnende overflater.I tillegg til et litt mer eksklusivt utseende har også denne modellen litt ekstra på utstyrssiden. Den har blant annet to USB 3.0-porter, fingeravtrykksleser og kan lade enheter over USB selv om den er slått av.

Tekniske data for Asus Eee PC 1018P:
10,1 tommers skjerm - 1024 x 600 piksler (blank)
Intel Atom N475 - 1,83 GHz
250 GB harddisk - 5400 RPM
1 GB minne
Intel GMA 3150 grafikk
Webkamera og mikrofon
Gigabit LAN, 802.11n WLAN, Bluetooth
VGA video ut
Minnekortleser
Fingeravtrykksleser
2 x USB 3.0
1 x USB 2.0
Vekt maskin: 1,13 kilo
Vekt strømforsyning: 210 gram
Størrelse: 26,3 x 18,0 x 2,6 cm
OS: Windows 7 Starter
Pris: ca 3500 kroner


Som minibærbare flest har den ikke spesielt å skryte av med tanke på elektroniske muskler. Enkeltkjernet Atom-prosessor, 1 GB minne og integrert grafikk gir deg ingen arbeidshest. Skjermen på 10 tommer har den typiske oppløsningen på 1024 x 600 piksler og er passe lyssterk. Det er greit med liv i fargene, men den har et svakt blåskjær ved standardinnstillingene. Du kan rette opp dette en del i programvaren for grafikken.Tastaturet er hakket under full størrelse, og har kvadratiske taster. Det er av island style-typen som har blitt mer og mer vanlig det siste året. Her har hver enkelt tast sin egen åpning i platen under. Tastaturet har liten svikt og er ganske godt å skrive på - men først må du venne deg til den litt mindre størrelsen. Layouten er grei og er felles for de skandinaviske landene.

Pekeplaten i bredformat er glatt og følsom nok. Den har støtte for multitouch, du kan altså bruke flere fingre på den for eksempel for å zoome eller bla deg nedover nettsider.

Asus Eee PC 1018P er nokså tynn, med en tykkelse på rundt to centimeter fra bunnplate til toppen av lokket. Den står på fire bein som får den til å se litt tjukkere ut når den står på bordplaten. Chassiset virker fast i fisken og er uten knirking eller svake punkter. Lokket gir litt etter for press midt på og på sidene i bakkant, men virker solid nok med tanke på maskinens vekt og størrelse. Vi ser derfor ikke at dette skal ha noen betydning ved vanlig bruk.På lokkets hengsel har Asus plassert fire statuslys for batteri/lading, diskaktivitet, trådløst nett og Caps Lock. Ikke at det er noe galt med dette i seg selv, men LED-lampene som er brukt er nokså skarpe og kan være litt sjenerende, spesielt i lyssvake omgivelser. Du kan naturligvis fikse dette med en mørk teipbit eller lignende, men det føles jo litt dumt å måtte modifisere en ny datamaskin.

Rammen rundt skjermen er av matt, stålimitert plast. Her finner vi webkamera og mikrofon over LCD-panelet, med en manuell av/på-bryter for deg som er av det mer forsiktige slaget.


Av kontakter på venstre side er det VGA-utgang, en USB 2.0-port som kan gi strøm når maskinen er avslått og plass til kensingtonlås.


På høyre side er det minnekortleser, lyd ut/inn, to USB 3.0-porter, kablet nettverk og strøminntak helt bakerst. Merk at det er en hengslet plastbit som vippes ned når du skal koble til en nettverkskabel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen