TEST: Asus Eee PC 1015PED
Test

Asus Eee PC 1015PED

Konklusjon

Asus har altså klemt nok en nett-PC ut på markedet, men kan den tilby noe konkurrentene ikke har? Tja, sier vi. Asus Eee PC 1015PED har ikke noe vi aldri har sett før, men det vi ser er derimot en utvikling i riktig retning.

Ytelsen på denne maskinen er helt grei, selv om Windows 7 blir litt tungt for denne lettvekteren. Det er derimot enkelt å oppgradere minne, og dette vil nok være en god investering for de fleste! Dette er den raskeste nett-PC-en vi har testet til dags dato, og er kompatibel med Ubuntu for de som ikke liker Windows.

Av det mest positive med denne maskinen kan vi trekke frem det stilrene utseende, den gode byggkvaliteten, et godt tastatur, de nesten 11 timene med batteritid ved variert bruk, og den relativt gode ytelsen. Det er selvsagt mange begrensninger med en nett-PC man bør kjenne til, men det blir stadig færre.

Skal vi trekke frem noe negativt må det bli at skjermen ikke imponerer, samt at de som ønsker en litt jevnere brukeropplevelse i Windows 7 bør oppgradere minnet (brikkesettet støtter maks 2 GB DDR3 RAM).

Alt i alt kan vi ikke annet enn å erklære denne maskinen til en soleklar leder i nett-PC-kategorien. Vi vil anbefale den sterkt til alle som har bruk for en liten, elegant og brukervennlig nett-PC. Prisen på rundt 3.000 kroner er heller ikke så gal. Batteritiden er helt i særklasse, og for de som reiser mye kan Asus Eee PC 1015PED bli en ny bestevenn!


Bra batteritid
Pent utseende
Godt tastatur
Solid byggkvalitet


Henger litt etter i Windows 7

Asus Eee PC 1015PED

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen