TEST: Asus Eee PC 1015PED
Test

Asus Eee PC 1015PED

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programvare og ytelse

Man har ikke noe valg når man handler en Asus Eee PC 1015PED, det er Microsoft Windows 7 Starter som følger med. Dette er litt synd, siden Windows 7 blir litt i tyngste laget for denne maskinen, synes vi. Selv når man kun driver med enkle programmer og Internett-surfing må man ha litt tålmodighet. Alle de medfølgende programmene gjør ikke saken særlig bedre, men vi fikk raskere oppstart og respons når vi avinstallerte disse.

På grunn av den beskjedne mengden minne skal man altså ikke drive mye multitasking før den henger litt etter. Windows XP passer bedre til maskinvaren i dagens nett-PC-er etter vår mening.

Når vi fyrer av Ubuntu fra minnepennen vår fungerer det aller meste. Det trådløse nettverkskortet var lite samarbeidsvillig, men med en manuell installasjon av driveren går alt glatt. Dette bør altså være et godt alternativ for de som synes Windows 7 blir for tungt.

Spillytelse

Det integrerte skjermkortet fra Intel kan ikke by på noen store spillopplevelser, i alle fall ikke i tre dimensjoner. Enkle nett-spill og 2D-spill går derimot greit.

For en sammenlikning av hva man kan forvente av ulike skjermkort i bærbare PC-er når det gjelder ytelse, kan man se på statistikk som er samlet hos www.notebookcheck.net. Her kan man for eksempel bruke søkeordet "Intel" for å se hvordan Intels integrerte skjermkort scorer i ymse spill og programmer.

Systemytelse

På grunn av de nye testrutinene våre er det flere tester hvor vi ikke får sammenliknet ytelsen på disse maskinene. Det fremkommer derimot ganske tydelig av tallene at 1015PED med sin litt kvassere prosessor og raskere minne slår motstanderne sine når det gjelder ytelse. Det er ikke mye om å gjøre, men dette er den raskeste nett-PC-en vi har testet til dags dato.

Asus Eee PC 1015PED

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen