Asus Eee PC 1000H

Konklusjon

Dette er den største og dyreste Eee-maskinen vi har testet, og man må per i dag ut med rundt 3700 kr for å få et slikt eksemplar med seg hjem. For denne prisen nærmer man seg fort de mer normale bærbare, men om man ønsker en knøttliten maskin man kan ta med seg rundt, eller en raskere bærbar å ha hjemme er opp til deg.

Det vi kritiserte mest når vi testet Eee 901 var at tastaturet rett og slett var for lite til at det ble behagelig i bruk for mange nordmenn, 1000H har fikset på mye av dette, bare med å kjøre maskinen bittelitt større. Den større skjermen gjør også maskinen mer brukervennelig. I forhold til konkurrentene er det batterilevetiden som er den største fordelen til Asus. Vi målte godt over fire timer på 1000H, og det med lysstyrken på det maksimale. Om man reduserer denne vil man lett klare en time, halvannen mer.

For de som trenger en liten reisemaskin med god batterilevetid uten å ta regjeringens redningspakke kan Eee 1000H være et godt alternativ. Om bare tastaturet og byggekvaliteten vært noe bedre hadde vi vært strålende fornøyd.

Vi setter stor pris på at maskinen kommer med et raskt trådløst nettverk (802.11n) basert på en Ralink-brikke som har grei støtte i Linux. I tillegg har maskinen Bluetooth.


God batteritid
VELDIG bærbar


Dårlig tastatur
Ikke lenger et billigere alternativ

Asus Eee PC 1000H 160 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen